En bi i en blomst

Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Andet

Byg dit eget insekthotel

18.05.21
Vi sætter fokus på de vilde bier og andre insekter.

Gadstrup bibliotek og Danmarks Naturfredningsforening Roskilde står for arrangementet, hvor der vil være mulighed for at bygge et insekthotel til at tage med hjem i haven.

Det starter ved biblioteket, hvor der vil være mulighed for at finde bøger om insekter og finde inspiration til at indrette sin have insektvenligt. Kl. 16.45 vil der være en guidet tur til Gadstrup mose med fokus på insekterne, og turen ender ved Spejderhytten, hvor arrangementet slutter kl. 18.00. Her vil der være materialer til at bygge sit insekthotel. 

Hvorfor lave et insekthotel? 

Naturen mangler plads, og vores insekter er i tilbagegang. Alle med en have, kan hjælpe insekterne ved at gøre deres haver mere vilde, så der bliver flere gemmesteder, ynglesteder og mere føde. Udover at hjælpe de vilde dyr, kan man også selv få mange spændende oplevelser lige udenfor sin dør.

Man kan blive klogere på den store variation af insekter der findes og blive fascineret af de mange forskellige arter der findes – og hvem ved, måske gemmer der sig en sjælden art i lige præcis DIN have.  

Gratis billetter.