Om dette arrangement

Tid
17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Film

UDSOLGT: ROSKILDE:DOX viser "Life and Other Problems"

21.03.24
Hvordan er vi forbundet med giraffen Marius? - Dansk poetisk videnskabsfilm for alle af instruktørlegenden Max Kestner.

Filmen er nomineret til hovedkonkurrencen på årets CPH:DOX.

Filmen er en personlig undersøgelse af, hvad liv egentlig er, og udspringer af den globalt omstridte og følelsesladede sag om aflivningen af giraffen Marius i Københavns Zoo.

Filmen rejser spørgsmål om, hvad der definerer den menneskelige forbindelse til andre arter her på jorden; hvorfor betyder nogle former af liv mere for os end andre; hvordan er forskellige former for liv forbundet?

Filmen fortælles fra instruktør Max Kestners perspektiv. Han har svært ved at komme overens med, at han bare er en samling af celler, hvorfra alt dødt og levende i denne verden stammer, og at empati bare er en darwinistisk illusion i hjernen.

Han opsøger naturvidenskabelige forskere fra hele verden, inklusiv danske Eske Willerslev, som diskuterer, hvordan vi kan forstå vores sammenhæng med andre levende væsener på denne planet.

"Du er, hvad du spiser," men på den anden side er det, du spiser, også en del af dig.

 

Instruktør: Max Kestner

Spilletid: 96 min

Sprog: Dansk speak, interviews på forskellige sprog

Undertekster: Danske tekster ved andet sprog

 

I marts 2024 kan du opleve et udvalg af de allerbedste nye danske og internationale dokumentarfilm på filmfestivalen CPH:DOX. ROSKILDE:DOX er den lokale gren af festivalen - Klik her for at se det fulde program.

CPH:DOX er støttet af Nordea-fonden, Kulturministeriet, Biografklub Danmark Fonden og DFI.

Kan du ikke få nok af gode dokumentarer? Som optakt til Roskilde Litteraturfestival 2024 viser vi tre dokumentarer om spændende liv - se oversigten ved at klikke her