Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
25 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Bag om Europa

25.04.24
Foredrag om Europas tilstand og fremtid

I dette højaktuelle foredrag stiller bogaktuelle Jeppe Bentzen skarpt på et Europa med store politiske, værdimæssige og demokratiske udfordringer. Med afsæt i sin anmelderroste debut ’De vingeskudte’ belyser Bentzen, hvordan situationen lige nu er rundt om i Europa.

Er populismen på fremmarch? Eller vender dele af Europa bare tilbage til sine rødder? Er der en voksende generationskløft mellem dem, der er født efter Murens fald, og har kun kendt til forventningen om fred og fremgang, og så den ældre generation, der på godt og ondt er vokset op med Den kolde krig? Eller er kløfterne mere geografiske: mellem syd og nord, mellem øst og vest?

Har Europa fundet en fælles sag på tværs af kontinentet i støtten til Ukraine? Eller har krigen ført til skarpere brudflader i den europæiske geografi såvel som selvforståelse?

Alt det, og mere til, gør Jeppe Bentzen os klogere på, når han tager os med bag om Europa.

Om foredragsholderen
Jeppe Bentzen er journalist på Weekendavisen. Uddannet cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet med studier i filosofi, litteratur og statskundskab på American University i Washington D.C. Jeppe debuterede i vinters med bogen ’De vingeskudte’.

Om Bag Om
Bag Om er Roskilde Bibliotekernes tilbagevendende format, hvor en kyndig foredragsholder giver publikum et skarp indblik i aftenen emne.

Sted: Salen, Roskilde bibliotek