Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Salen
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Dansk teater i 300 år

07.02.23
Teaterforedrag i ord, lyd og billeder.

Sidste år fyldte dansk teater 300 år! Det første danske folketeater åbnede nemlig på Lille Grønnegade i København i 1722. 

I den forbindelse får vi besøg af operasanger Erik Harbo, der står bag Hegermann-Lindencrone, hvor han udgiver gamle båndoptagelser af teaterstykker. Harbo fortæller denne aften om arbejdet med at rense og udgive de gamle optagelser.

De seneste udgivelser er to optagelser af Holbergklassikerne "Den politiske kandestøber" og "Elverhøj", som netop er udgivet i forbindelse med jubilæumet. Sammen med publikummerne fra 1961 og 1972 kan man glæde sig til at more sig højlydt over de fantastiske kongelige skuespillere, der inkluderer Poul Reumert, Jørgen Reenberg, Henning Moritzen, Lise Ringheim og Birgitte Price i "Elverhøj" og Ebbe Rode, Paul Hagen, Karen Berg i "Den politiske kandestøber". Optagelserne er rensede og man kan derfor tydeligt høre alle skuespillernes replikker. 

Glæd dig til at høre om det store arbejde med optagelser og om det danske teater gennem 300 år. Undervejs i foredraget er der selvfølgelig både lyd- og filmklip fra gamle forestillinger.

Om foredragsholderen:

Erik Harbo er operasanger hos det kongelige teater fra 1966-2000. Udover at stå på de historiske scener har han også løst en række operaopgaver for Danmarks Radio og i udlandet. Harboe er ridder af Dannebrog og særligt kendt for sine fortolkninger af danske sange, viser og salmer.