Om dette arrangement

Tid
19:15 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Er der ytringsfrihed på sociale medier? En aften med Louise Kjølsen og Cybernauterne

01.11.21
En aften om digitalt demokrati - i selskab med Louise Kjølsen, Aka TwerkQueen og Maia Khalke Lorenzen (Cybernauterne)

Roskilde Bibliotek inviterer til en tema-aften om ytringsfrihed og sociale medier i det 21. århundrede. 


Aktivister og influencere på sociale medier oplever i stigende grad at få fjernet indhold og i sidste ende at få blokeret deres profiler.

I en verden, hvor vi i kommunikerer, mødes og følges online, står vi i en demokratisk krydsild, hvor udsagn og budskaber kan censureres alt efter budskabet.
Er vi bevidste om dette fænomen? Og hvordan udfordrer det vores ytringsfrihed? 


Denne aften byder på en personlig beretning fra en aktivist og influencer samt en efterfølgende diskussion og workshop faciliteret af den digitale aktivistgruppe Cybernauterne.
Kom og vær med til at udforske et budskabs betydning på sociale medier og bliv klogere på en aktuel og spændingsfyldt problematik. 

Maia Kalhke Lorenzen, Cybernauterne
 

Vi elsker demokrati
I november er det igen tid til kommunalvalg og alle over 18 år med opholdstilladelse kan stemme til valget!

Derfor sætter Roskilde Museum og Roskilde Bibliotek demokratiet i fokus i uge 44. Sammen sætter vi spot på demokratiets virkemidler og principper og indbyder til debat og fordybelse.

Roskilde Museum åbner den smukke foredragssal med et program som tager livtag med væsentlige demokratiske rettigheder og friheder, som blev indskrevet i grundloven fra 1849. Demokrati er kampplads, hvor rettigheder og friheder dagligt forhandles og praktiseres – det viser de historiske eksempler, men også de daglige debatter. Foredragene efterfølges af muligheden for at gå i dialog med oplægsholderne.
Roskilde Bibliotek sætter demokratiet til debat og dialog gennem et program med fokus på nye måder at forhandle demokratiet på gennem blandt andet sociale medier, i klimakampen og inklusionsprocesser.

Tag stilling, tag del og tag din bedste ven, mor, far eller nabo under armen og kom til et af de 12 arrangementer som ugen igennem finder sted på enten Roskilde Bibliotek eller Roskilde Museum.