Om dette arrangement

Tid
19:15 - 21:00
Pris
25 kr.
Bibliotek
Lokalitet
Scenen
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Årets klassiker 2022: Karin Michaëlis

20.09.22
Vi fejrer en af dansk litteraturs store stjerner.

På Klassikerdagen fejrer vi Karin Michaëlis.

Forfatter, aktivist og en af dansk litteraturs store og, indtil for nylig, oversete stjerner. Denne aften dyrker vi hendes vidt forgrenede forfatterskab og giver taletid til tre af de kvinder, hun gav liv i sine romaner.

  • Sara Alfort fortæller om Karin Michaëlis’ liv og forfatterskab ud fra sin bog ”Damer der var for meget”, som udkommer 1. september.
     
  • Amalie Langballe læser op fra tre af Michaëlis’ værker, nemlig ”Lille løgnerske”, ”Over al forstand” og ”Den farlige alder”, hvor de kvindelige karakterer Gundhild, Maria og Elsie får stemmer og plads.


Sara Alfort er mag.art. i litteraturhistorie og journalist. Hun har tidligere været skribent for netmediet Zetland og udgav i 2021 det anmelderroste værk ”Manden der tegnede Danmark. Fortællingen om Ib Antoni.”

Amalie Langballe er journalist og forfatter. Hun modtog i 2019 BogForums Debutantpris for romanen ”Forsvindingsnumre”. Hun har bidraget med et essay til bogen ”Jagten på det gode menneske – om Karin Michaelis”, der udkom i 2020.

 

Årets danske klassiker markeres med udstillinger og arrangementer på landets biblioteker i forbindelse med klassikerdagen den 20. september.

Følg med på klassikerdagen.dk og på karinmichaelis.dk.

Materialer