Foto af the beatles

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
25 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Musik

The Beatles 60 år

26.04.23
Musikalsk foredrag af Per Wium

I anledningen af 60-året for The Beatles' første udgivelse fortæller musikjournalist Per Wium om The Beatles og deres musik i dette tidlige Beatles-år, 1963.

Vi skal høre om den første LP “Please please me”, der blev indspillet på rekordtid og om efterfølgeren “With the Beatles”, der viser hvor gode gruppen var som sangere og musikere. Og om de tre unikke singler “From me to You”, “She loves You” og “I want to hold your hand”.

Vi skal tæt på musikken, på kompositionerne og undersøge hvilket aftryk The Beatles har sat på musikhistorien her 60 år efter deres første plade.

Undervejs vil der selvfølgelig være musikalske indslag. Vi skal høre nogle af Beatles-sangene fra 1963, Roskilde Biblioteks egen Tony Eric demonstrerer og spiller nogle eksempler på typiske Beatles- guitarer og -basser, og Per Wium spiller og synger små eksempler på Beatles' særlige karakteristika. 

Derudover er 2023 også året, hvor George Harrison ville være fyldt 80 år, og det markerer Per Wium til sidst i foredraget, hvor han fortæller om Harrisons musikalske rolle i The Beatles. 

Om foredragsholderen:

Per Wium er tidligere musiker og har været programvært i DR i 30 år. I dag er han freelance musikjournalist og foredragsholder. Per Wium har speciale i The Beatles og har udgivet bogen "Beatles for alle - en introduktion til gruppens musik" (2010).