Foto: Jens Raadal

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 22:00
Pris
50 kr.
Målgruppe
For voksne
Musik

En aften med Peter Peter

11.10.24
Peter Peter kan i år fejre 50 års-jubilæum som musiker. Det markerer han med en punkmusical, som han har arbejdet på i mere end fem år, og som han præsenterer på en mindre turné i efteråret 2024.

En aften med Peter Peter bliver en anderledes aften, end man nogensinde før har oplevet den innovative guitarist, som stod bag Danmarks første punkband Sods, der siden blev til Sort Sol; et af landets populæreste bands igennem tiden. Han vil ikke vride toner ud af sin lyserøde guitar, men afsløre sin musical “Peter Peter presents THE BLEEDER PLAYERS as The Apparatus of Doom and Gloom In They Killed Us All with Spit and Polish”. Vi skal høre den i fuld længde, hvorefter Peter Peter vil fortælle om tankerne bag og arbejdet med den i samtale med forfatteren Jan Poulsen.

Senere vil de sende tankerne tilbage til de tidlige punkdage i 1977-83, hvor Peter Peter som guitarist og komponist i Sods var toneangivende i den musikalske revolution, der fik varig betydning for dansk pop og rock. Samtalen vil måske også handle om hans liv med Bleeder, som komponist af musik og scores til mere end 100 film, og som producer af – eller som musiker på – indspilninger med et utal af danske navne fra Povl Dissing, The Walkers og Bifrost over Lars H.U.G. og Rockers By Choice til Selvhenter, Iceage og Halshug.

Samtalen krydres med sjældne eller helt ukendte optagelser fra Peter Peters arkiv ved et eksklusivt arrangement, der vil vare omkring to  en  halv time inkl. en pause.

Fredag d. 11 oktober kl. 19-22 (med pause)

Kort bio:
Peter Peter dannede i 1977 Sods, som siden blev til Sort Sol, hvor han var den musikalske drivkraft frem til 1995. Derefter han har stået i spidsen for Bleeder og arbejdet med utallige andre bands. Han har været fødselshjælper for mange unge navne, bl.a. Iceage, medvirket på mere end 100 plader og skrevet musik til mere end 100 film, teaterstykker, computerspil m.m. Han har senest komponeret musik til tv-serien Copenhagen Cowboy (2023) og i eget navn udsendt lp’en Mermaid Bay (2023). Den nævnte musical udkommer på plade efter arrangementet.

Forfatteren Jan Poulsen var ansat på Danmarks Radio P3 fra 1982-99 og er hovedforfatter på Politikens rockleksika fra 1982-2005. Han har udgivet en lang række bøger, bl.a. biografier om David Bowie, Iggy Pop, Eik Skaløe og Sort Sol. Han udgav sidste år en bog om Sods’ første lp Minutes To Go i serien Danske albums.

Foto: Jens Raadal

Adgangsforhold på Bibliotekerne
Bibliotekerne er for alle og er indrettet, så du også kan komme rundt med kørestol, rollator eller barnevogn.
Læs mere om adgangsforholdene på Roskilde Bibliotek