Om dette arrangement

Tid
19:15 - 21:00
Pris
25 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Musik

Henrik Engelbrecht fortæller om Rigoletto

03.08.21
NB! Ny dato

I år har Opera Hedeland Verdis Rigoletto på programmet. 

Bliv forberedt, inden du griber madkurven og sætter dig til rette. Kom og hør hele historien om Rigoletto, når operaekspert Henrik Engelbrecht besøger Roskilde Bibliotek og giver en introduktion til operaen.

'Rigoletto' er den tragiske og gribende historie om narren Rigoletto og hans kærlighed til sin datter. Et fortættet drama om en fars hævntørst og afmagt overfor sin skrupelløse arbejdsgiver, som forfører datteren og smider hende væk igen efter brug - og endda slipper godt fra det!

Her er det for en gangs skyld tenoren, der er skurken. I 'Rigoletto' bruger Verdi musikken på nye måder; forbandelsesmotivet går som en rød tråd igennem hele operaen, og i uvejrsscenen i sidste akt bruger Verdi et nynnende mandskor bag scenen - en utrolig virkning sammen med torden og lynild i orkestret - og i den berømte kvartet viser Verdi, hvor virtuost han kan beskrive fire menneskers følelser samtidig, uden at publikum får fornemmelsen af at de bare står og synger i hvert sit verdenshjørne.

Premieren i marts 1851 blev en enorm succes for Verdi, og snart blev 'Rigoletto' opført over hele Italien - og også i udlandet; den nåede lynhurtigt helt til Tyrkiet, Cuba og Rusland.Sted: Salen på Roskilde Bibliotek.