Annemarie Krarup og Mette Jørgensen

Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
Online event

Fortællingens dag - Online

24.01.21
En videofejring af den mundtlige fortælling når du vil.

Vi fejrer den mundtlige fortælling – i år må det dog foregå digitalt. Fortællere fra Roskilde Fortællerlaug byder op til orddans med masser af gode historier.

Historier over hele landet

Der bliver fortalt historier over hele landet, når foreningen Fortællere i Danmark inviterer til fejring af det levende ord på Fortællingens dag, d. 24. januar, som er fødselsdagen for verdens mest indsamlende eventyrsamler, danske Evald Tang Kristensen (1843 – 1929).

Fortællere i Danmark

Fortællingens dag er indstiftet af Fortællere i Danmark i 2014. Her i Roskilde stiller to fortællere fra Roskilde Fortællerlaug op til digital fortælling søndag, med tre videofortællinger på bibliotekets hjemmeside. Vi håber, at lidt af fortællingens magi kan trænge igennem skærmen og ud til jer! God fornøjelse.

Annemarie Krarup

Annemarie Krarup er professionel historiefortæller fra Roskilde, og hun har fortalt historier både her i nabolaget, i resten af landet og på fortællefestivaler i Tyskland, England, Skotland, Sverige, Finland, Italien og andre lande i Europa siden 2007.

Hun forsker i gamle danske eventyr og har udgivet bogen Skamløse eventyr, som er gendigtninger af historier, hun har gravet frem i Dansk Folkemindesamlings omfattende arkiver. Her ligger alt hvad verdens mest indsamlende folkemindesamler, Evald Tang Kristensen, samlede i sig liv, herunder mere end 2600 eventyr.

I dag fortæller hun en historie for børn: det velkendte norske folkeeventyr om de tre bukke Bruse.

De tre Bukke Bruse - Fortalt Af Annemarie Krarup:


Mette Jørgensen

Mette Jørgensen er en historiefortæller bosiddende i Roskilde. Mette blev forelsket i den mundtlige fortælletradition i 2013, mens hun boede i Holland. Siden dengang har hun arbejdet med at udvikle sin egen unikke historiefortællerstemme gennem kurser og optræden i England, Holland, Indien, Dubai & Danmark. 

Mette er specielt interesseret i traditionelle historier med den visdom de indeholder om hvad det vil sige at være menneske. Hun fortæller historier fra hele verden på både dansk og engelsk og drømmer om at det nok engang bliver hverdagskost at fortælle og lytte til historier, for ‘gode historier er næring for sjælen’.    

Mundtlig historiefortælling handler også om menneskeligt samvær og Mette elsker at komme ud og møde mennesker, når hun fortæller historier. Dette gøres altid med et åbent sind og en god portion varme og humor. En historiefortælling fra Mette er som at rejse til en anden verden med spænding, udfordringer og magi, men du kan være sikker på at enden er god – og måske får du en smule ny visdom med hjem. 

Anansi og den almindelige sunde fornuft - fortalt af Mette Jørgensen:Erritsø kirke - fortalt af Mette Jørgensen: