Læs med vores læsehund

Roskilde Bibliotek tilbyder den ro og tillid, der skal til for, at de yngste læsere får mod på at læse. Det sker i form af en såkaldt læsehund.

Ideen med en læsehund går ud på, at det tilmeldte barn læser højt for hunden Tikaani og dens fører Susanne. Fordelen er, at hunden hverken retter eller dømmer, men tilbyder den ro og det nærvær, som gør barnet tryg ved at læse. Hundeejeren forholder sig neutralt under aktiviteten, men er klædt på til at støtte og opmuntre barnet, når det kræves. Hunden er med til at skabe en glæde og selvtillid hos barnet, som giver lyst til læsning og læring. 

Læsehunde henvender sig til børn i de mindre klasser, som har knækket læsekoden, men som mangler træning. Hvert forløb varer seks uger.

Vil du tilmelde dit barn - kontakt Foreningen Læsehunde, hvor du også kan læse mere om projektet.

Hvem står bag?
Bag initiativet står Foreningen Læsehunde. Foreningen Læsehunde er en frivillig forening, som hjælper børn, der har svært ved at læse. Foreningen afholder kurser og uddanner læseteams i hele landet. Et læseteam består af en Læsehund og dens ejer. I øjeblikket er der over tyve læseteams i Danmark.