Vintersysler

Anbefalet: Vintersysler inden døre

Vintertid er traditionelt tiden for indendørs sysler.

Jeg bygger f.eks. fjernstyrede modefly, mens andre arbejder på deres togbaner eller strikker og syr.
Uanset hvilken hobby du bruger tid på er der mange gode timers aktiviteter, både alene og sammen med andre med samme interesse.
Håndarbejde, som f.eks. strikning, kan både give en god tid mens der arbejdes på ”produktet” og bagefter når det bliver taget i brug. Hvert år byder på sin række af nye strikkebøger der udkommer.
Her er et lille udvalg fra 2018.

Af Ole Hilmer Petersen bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne

Helga Isager: K (Knit)

Opskrifter på bl.a. huer, tørklæder og trøjer i tre forskellige sværhedsgrader. Der er praktiske vejledninger med fotografier. Desuden er der et stort afsnit med en ”strikkeskole”.
Her er der lagt op til, at alle skal kunne følge med.
Der er også en opfordring til at lave nogle strikkeprøver inden du kaster dig ud i det enkelte projekt.

Marianne Isager: Tolv trøjer fra Tversted

Poetisk strikkebog med opskrifter for hver af årets måneder. Bogen er inspireret af naturen omkring Tversted i Nordjylland. For hvert kvartal præsenteres billeder af tre trøjer, en tekst om måneden og til sidst den detaljerede strikkeopskrift.
Smukke trøjer i elegante mønstre, holdt i naturens farver. Opskriftrene er forholdsvis komplicerede og henvender sig til den erfarne strikker.

Sandie Broe Nielsen: Klassisk køkkenstrik

Her er vi henne i en helt anden boldgade. Her bliver der strikket grydelapper, karklude, servietter, håndklæder og viskestykker i klassiske farver og mønstre. Enkle opskrifter med både diagrammer og forklaringer.
Bogen er rettet både mod begyndere og mere erfarne, der har lyst til at lave noget lidt mere avanceret uden at skulle give sig i kast med trøjer eller andre større opgaver.