Animationsworkshop

Arrangementer for børn og unge

16.07.20
Koncerter, kreative workshops og meget mere.

Selvom festivaler og ferier er aflyst, skal børn og unge i Roskilde ikke snydes for en række fede oplevelser. 

Koncerter, kreative workshops og talks er bl.a. på programmet i år.

Lav en bog på en dag

På denne workshop kan du sammen med forfatter Liv Ea og trykker Lasse Sort være med til at skabe og trykke en bog på fire timer. Workshoppen er arrangereret af ORDSKÆLV, der er en prisvindende non-profit organisation og en bevægelse af litteraturaktivisme. ORDSKÆLV arbejder for at fremme generationer af stærke skrivere, empatiske læsere og kreative tænkere. Workshoppen er gratis og finder sted på Roskilde Bibliotek d. 11. juli 2020 og på Viby Bibliotek d. 29. juli 2020.
Tilmeld dig workshoppen på Viby Bibliotek

Insektuniverser

Du kan lave dit helt eget insektunivers i Kreativt hus for børn, Algade 31. Der står papkasser, posca-tischer og genbrugsmaterialer klar, så kom forbi vores værksted og vær med til at forvandle papkasser til fantasifulde insektuniverser.
Kom forbi d. 11. juli, 15. juli, 17. juli og 18. juli kl. 10-14.
Gratis. Ingen tilmelding

Lav din egen stop motion-film

På denne workshop i Kreativt hus for børn, Algade 31 På denne workshop skal børnene skabe deres eget filmunivers gennem den simple og pædagogiske animationsteknik stopmotion.
Workshoppen har fokus på at børnene får kendskab til den kreative skabelsesproces og at de lærer at idéudvikle ved at lave deres egen film. Der arbejdes med pap, modellervoks, fjer og andre byggematerialer når vi skaber kulisser og figurer som gennem stop-motion bliver bragt til live. Filmene animeres på ipads gennem den gratis app "Stopmotion Studio", og kan nemt arbejdes videre med derhjemme.
For børn fra 6 - 10 år.
Tilmeld dig workshoppen d. 13. juli

Lav dit eget computerspil – 2 dages workshop

Lav dit eget computerspil med Coding Pirates. I to dage koder vi i ”Scratch” og laver spil med dinoer og pirater. Forud for workshoppen skal du have oprettet en bruger på scratch.mit.edu, og hvis du er under 13 år, skal du bede din mor eller far om hjælp. Til workshoppen skal du selv medbringe egen computer og mus. Hvis det ikke er muligt, så send en mail til boern@roskilde.dk, og så kan du låne en af os. Workshoppen finder sted 2 gange på Roskilde Bibliotek.
Den 13-14. juli, og du kan tilmelde dig gratis her.
Den 15. og 17. juli, og du kan tilmelde dig gratis her.

Nomer-workshop

Kom til Nomer-tegneworkshop med Nomernes far, forfatter og illustrater Jan Kjær. Til workshoppen får du mulighed for at teste din viden om nomerne i en quiz og for at farvelægge og tegne en nom helt selv. Workshoppen foregår på Roskilde Bibliotek d. 16. juli, og du kan tilmelde dig her.

Joyce-koncert

Punk-pop bandet Joyce, der har rødder i Roskilde, vender for en aften tilbage for at spille en koncert på scenen i den nye bibliotekshave. Inden koncerten vil der være en talk med Joyce, om bandets ungdom i 4000 Roskilde, om den danske musikscene og bandets egne musikalske favoritter, særligt udvalgt fra bibliotekets vinylsamling. Joyces nye single ”Djævlen” er blevet udnævnt som P3’s uundgåelige. Samme energi og umiddelbare mavefornemmelse, der præger Joyces sange vil fylde bibliotekshaven til denne sommerkoncert.
Koncerten finder sted d. 22 juli; bestil en gratis billet

Jordnøddedyr og -insekter

Nu kan du "trylle" jordnødder om til små dyr og lave din egen minizoo i Kreativt hus for børn, Algade 31..
Vi sætter kreative kits frem med jordnødder, karton og posca-tuscher. Der er også mulighed for at lave små papiræsker til din minizoo.
Kom forbi d. 22. juli, 24. juli, 25. juli, 29. juli, 31. juli eller 1. august kl. 10-14.
Ingen tilmelding.

Lav din egen zine

På denne workshop kan du lave din egen zine med hjælp fra tegneserieskaber Kristine Tiedt. Zines er små hjemmelavede bøger eller hæfter, som fx er folder, syet eller bundet. Indholdet kan spænde bredt fra lyrik eller fotos til tegneserier og alt der i mellem. Workshoppen finder sted tre gange på Roskilde Bibliotek.

Tilmeld dig workshoppen d. 21 juli
Tilmed dig workshoppen d. 23 juli
Tilmeld dig workshoppen d. 4 august

F*** det perfekte

Kom til forfattersamtale med Ditte Wiese i samtale med Anna Arendse Thorsen, der begge er forfattere til romaner om perfekthedskultur og præstationsangst. Under arrangementet vil det være plads til at bidrage med egne erfaringer, hvis man har lyst. Desuden vil du efter samtalen få bøger med hjem fra begge forfattere. Samtalen finder sted d. 4. august 2020 i den lukkede gårdhave på Roskilde Bibliotek.
Arrangementet er gratis, og du kan tilmelde dig her.

Ganger-koncert

Kom med til en dansabel og eksperimenterende popkoncert med bandet Gangers. Bandet udgav i efteråret 2019 deres anmelderroste debutalbum MØRK. Inden koncerten vil der være en talk med bandet om den danske upcoming-scene og deres musikalske favoritter særligt udvalgt fra Roskilde Bibliotekets egen vinylsamling. Koncerten foregår på Orange Scene på Roskilde Festival Højskole og vil også blive streamet live på Facebook.
Du kan tilmelde dig koncerten d. 5. august her.