Bogtips til tøjglæde og klimabevidsthed

Se anbefalingerne fra Tina Werborg.

Forfatteren til bogen Garderobemanifestet Tina Werborg fra Trekroner anbefalede bøger på Instagram Live, der har inspireret hende til et mere klimabevidst tøjforbrug. Du kan finde samtalen mellem Tina Werborg og bibliotekar Ann Luther Torp på vores Instagram @roskildebib. 

Vi har samlet anbefalingerne her. 

"Garderobemanifestet - 10 gode grunde til at genoverveje dit næste tøjkøb" - Tina Werborg
Tinas egen bog stiller spørgsmålet: Hvorfor har vi ikke talt om vores tøj og garderobe i forhold til klimakrisen? Det er en detaljerig bog, der går i dybden med den store proces, det er at lave tøj. Tinas mission med bogen er at bevare tøjglæden og ikke være endnu en løftet pegefinger, men at vi skal blive mere bevidste om vores forbrug. 

"Klæd dig bedre" - af Else Skjold og Johanne Stenstrup
Bogen handler om, hvordan vi mindsker tøjspild og bevarer garderobeglæden. Et godt supplement til Tinas egen bog "Garderobemanifestet - 10 gode grunde til at genoverveje dit tøjkøb".

Tina anbefaler også Johanne Stenstrups podcast "Bedre modre", der kan findes på bedremode.nu

"Scener fra hjertet - Et liv med klimaaktivisme og Aspergers" - af Beata Ernman, Greta Thunberg, Malena Ernman og Svante Thundberg
Bogen handler om Greta Thunbergs personlige kamp og kamp for klimaet. Tina stødte tilfældigt på bogen på biblioteket og blev især fænget af den personlige historie. 

"Vi er vejret - At redde planeten begynder ved morgenmaden" - af Jonathan Safran Foer
Hvorfor gør vi ikke noget? Hvorfor lader vi som ingenting? Hvorfor ser vi ikke klimaforandringerne? Fordi Jonathan Safran Foer også er skønlitterær forfatter, har bogen en skønlitterær værdi, hvilket gør den enormt fængende. 

"Mending matters: stich, patch, and repair your favorite denim & more" - Af Katrina Rodabaugh
En detaljeret gennemgang til reparation af tøj. Bogen er en del af slow fashion-bevægelsen og indeholder også mere filosofiske betragtninger om livet. 

"This is not a drill - An extinction Rebellion Handbook" - af Extinction Rebellion
En kompromisløs udlægning af klimakrisen skrevet af en international NGO. 

"Darning: repair, make, mend" - Af Hikaru Noguchi
Bogen omhandler reparation af tøj og taler for, at reparation skal blive en del af tøjets historie. 

Materialer