eReolen Global efterårskampagne

Din næste store læseoplevelse venter

21.09.21
De 20 mest omtalte og bedst anmeldte romaner udkommet på engelsk i 2021.

af Lone U, Bibliotekar på eReolen Global

2021 har budt på mange nye udgivelser fra både nye og etablerede forfattere, og jeg har håndplukket en buket af de mange forskellige spændende romantitler, som vi siden årsskiftet har købt på engelsk til eReolen Global. Her finder du både historiske romaner, thrillers og ukonventionelle genrer om aktuelle emner som kønsidentitet og livet på de sociale medier. Med romanerne kommer du langt omkring i verden til bl.a. Cuba, USA, Japan og Afrika, og de fleste af dem kan du låne både som e-bog og lydbog.

Opret din egen 'must-read' liste med engelske bøger

Jeg vil anbefale dig at bruge huskelistefunktion i Libby eller på eReolen Global, så du kan oprette dine egne 'must-read-lister'. Derefter kan du løbende tjekke, om de er til rådighed. Vi køber mange nye romaner, så der vil altid være bøger, som kan lånes nu og her. På eReolen Global kan du kun låne to bøger ad gangen. Til gengæld har du mulighed for at aflevere bøgerne før tid, så du kan låne andre bøger i stedet.

Min huskeliste

På min egen huskeliste over romaner, som jeg glæder mig til at læse eller lytte, finder du:

 • Haruki Murakami: First Person Singular: Stories.
  Den japanske forfatters form for magisk realisme tiltaler mig, og hans nye novellesamling handler om alt fra ungdom, baseball og jazz til aber. Den er beskrevet som "morsom, magisk, myldrende og umulig at placere i normale litterære rammer", så den vil jeg glæde mig til.
   
 • Kristin Hannah: The Four Winds
  Forfatteren er kendt for en række smukke og velskrevne romaner, hvor det er kvindernes historie, der fortælles. The Four Winds er anmeldt som en "dybt rørende og stærk fortælling om kærlighed og sorg" under USA's store depression i 1930’erne. Et emne, jeg synes, stadig er aktuelt for at forstå USA's historie og den amerikanske drøm.
   
 • Torrey Peters: Detransition, Baby
  Denne amerikanske anmelderroste debutroman vil jeg gerne vil læse af nysgerrighed. Den tragikomiske roman om kønsidentitet og unkonventionelle familier lyder anderledes end alt andet, jeg har læst. En uventet graviditet tvinger en mand til at afsløre, at han engang var en transkvinde,og dette starter en kæde af forviklinger i tre menneskers liv. En roman om de uventede veje, livet kan føre os ud ad.
   

Jeg håber, du finder inspiration i listen over nye romaner. God fornøjelse. 

 

Materialer