Film til hjemmebiografen

25.03.20
Tip til mange timers underholdning.

Mange hjemmebiografer popper op rundt omkring i de danske hjem i disse tider. Men hvor findes filmoplevelserne, mens landets biografer holder lukket?

Vi har samlet en masse gode online tilbud - de fleste gratis. Husk at få lidt frisk luft ind i mellem alle timerne foran skærmen. God fornøjelse!

Filmstriben.dk

På Filmstriben.dk ligger danske og udenlandske kvalitetsfilm, serier, dokumentar- og kortfilm - lige til at streame. Udforsk genrer eller anbefalinger under udvalgte temaer.
Vi har sat ekstra penge af til vores digitale tjenester og hæver antallet af digitale lån pr. måned, så flere kan få glæde af filmstriben i den kommende tid.
Det vil sige, at du nu kan streame op til seks film på en måned. 

Stumfilm.dk - dansk films guldalder

Filminstituttet er i gang med at digitalisere hele stumfilmarven, og indtil videre er 60 film klar og ligger gratis tilgængelige på Stumfilm.dk.

Danmark på film 

Gå på opdagelse i knap 4000 historiske film og klip fra Danmark, Grønland, Island og Færøerne. På Filminstituttets streamingsite 'Danmark på film' er der dokumentarfilm og optagelser fra perioden 1887-1994.  Filmene er nydigitaliserede og frit tilgængeligt. 

Arkivet indeholder også lokale filmoptagelser. Se eller gense fx da roerne Finn Pedersen, Tage Henriksen og Carl-Ebbe Andersen, der vandt guld i disciplinen Toer med styrmand i 1948, blev hyldet på Roskilde Station. Se det tre minutter lange klip.

EKKO viser kortfilm

Filmmagasinet Ekko har mere end 1000 kortfilm frit tilgængelige for streaming. Det foregår på Ekko Shortlist, hvor både unge talenter og garvede filmfolk kan indsende deres film.

DR's Bonanza

Som et alternativ til Filmstriben findes der på Bonanza adgang til en stor del af de programmer, film og tv-serier som DR har lavet gennem tiderne. Du kan f.eks. se Alladin – Den forunderlige lampe med Nis Bank Mikkelsen som Alladin, En by i provinsen, Fiskerne eller Kald mig Liva med Ulla Henningsen i rollen som Liva Weel.

Der er også meget at komme efter på børnesiden, hvor man kan se Ingrid og lillebror, Nanna, Bulderfnis og meget meget mere.
 

Grand hjemmebio

grandhjemmebio.dk kan du leje nogle af de gode titler, du ikke nåede at se i biografen. Udbuddet er nøje udvalgt af Grand Teatret. Det koster lidt, men noget billigere end biografbillet til det store lærred.