Filmstriben

Filmanbefalinger

03.04.20
Filmstriben rummer et kæmpe udvalg af gode film

Jeg har her udvalgt nogle som jeg rigtig godt kan lide. Nogle dybe, sjove, rørende, spændende film. Som alle er at finde på Filmstriben.

Med dit biblioteks login kan du gratis se film dér. Klik på titlen for at komme ind på filmen på siden.

Amy
Britisk dokumentarfilm om sangerinden Amy Winehouse, der skildrer hendes liv og død. En stærk og rørende dokumentar om en unge kvinde med en meget stor stemme, men som ikke kunne holde til det enorme pres, og dør i en alder af 27 år
Tragisk og fascinerende. Ulykkelig kærlighed og et kæmpe pres fører hende for langt ud. Hun havde et stort talent. Sikke et tab for alle.

Milk
Biografisk drama om ikonet Harvey Milk, der som den første i USA blev valgt til et offentligt embede som erklæret homoseksuel. Hans engagement har store personlige omkostninger, men sætter for alvor homoseksuelles rettigheder på dagsordenen i USA
En vigtig film om at kæmpe for rettigheder, forståelse og accept.

What if
Kan mænd og kvinder bare være venner? Wallace og Chantry prøver, men det er svært når der er mere end venskabelige følelser involveret.
Sød film om venskab og kærlighed. Daniel Radcliffe er som altid god!

Crash
Med en bilulykke som omdrejningspunkt flettes en række menneskers skæbne i Los Angeles sammen. Racismen er katalysatoren, og vi, der ser filmen, bliver en del af en ond spiral
Skræmmende, ubehagelig - men god!  Racisme er den røde tråd gennem filmen.… Det er en film der påvirker én dybt

Hvad med Kevin?
Den legendariske eventyrer, Eva, lægger sit liv om, da hun og Franklin bliver forældre til Kevin. Det fortryder hun dog hurtigt, da Kevin viser sig at være et ret problematisk og ikke mindst ondt barn.
Film der viser konsekvenser og problematikker ved at have et specielt barn, som udviser tegn på psykopatiske træk. Meget skræmmende men spændende!

I feel pretty
Amy Schumer spiller Renee, en helt almindelig kvinde, der dagligt kæmper med dårlig selvtillid og følelsen af ikke at slå til. Efter et fald, hvor hun slår hovedet, vågner Renee og er overbevist om, at hun er den smukkeste og dygtigste kvinde i hele universet. Men hvad sker der, når Renee opdager, at hendes udseende slet ikke er forandret?
En meget sød og sjov komedie om at være tilfreds med den man er.

The imitation game
Under den kolde krig arresteres professor Alan Turing. Der er mistanke om spionage, men i stedet dømmes han for homoseksualitet. Turing fortæller sin historie om, hvordan han var hjernen bag englændernes afkodning af tyskernes sendemaskine Enigma, hvilket forkortede 2. verdenskrig med to år.
Baseret på en sand historie - Den fascinerende historie om Alan Turing og altafgørende afkodning af tyske hemmeligheder

Snowden
Om whistlebloweren, Edward Snowden. I 2013 lækkede Snowden tusindvis af fortrolige CIA-dokumenter og afslørede, at USA og Storbritannien foretog tophemmelige overvågninger af privatpersoner, politikere og firmaer i hele verden.
En vigtig og super spændende film – og virkelig godt spillet af Joseph Gordon-Levitt.

The notebook
Filmen ’The notebook’ er baseret på en roman af Nicholas Sparks. Noah og Allie lever i det sydlige USA i begyndelsen af 1940. De forelsker sig, men kommer fra forskellige sociale lag, og Allies velhavende familie ser ikke med velvilje på forholdet. I nutiden læser Duke højt for sin veninde på plejehjemmet fra sin notesbog, der indeholder kærlighedshistorien om Noah og Allie.
Den ultimative kærlighedshistorie! Bogen kan også klart anbefales

Rigtig god fornøjelse