Forfatterstafet 2022

Forfatterstafet

10 aktuelle forfatterinterviews

Hvad foregår der egentlig op i hovedet på forfatterne? Det kan du blive klogere på, når dette års forfatterstafet dykker ned i 10 aktuelle forfatteres universer. 

Forfatterweb.dk har interviewet nogle af de største nordiske forfattere lige nu. Hver uge offentliggøres et nyt interview, og indtil videre kan du opleve:

Linn Ullmann. Foto: Kristin Svanæs-Soot

Linn Ullmann: Pige, 1983

Norske Linn Ullmann er aktuel med sin nye roman Pige, 1983, der følger en ung piges rejse til Paris for at stå model for en kendt modefotograf. Det udvikler sig til en affære mellem de to. Hør hende fortælle mere om hendes følelser og tanker om pigen i romanen. 

Find interviewet her.

Find Ullmanns forfatterskab her

Anne Marie Vedsø Olesen. Foto: Ib Helles Olesen

Anne-Marie Vedsø Olesen: Vølvens vej

Dyk ned i Anne-Marie Vedsø Olesens inspirationskilder og arbejde med romanerne Vølvens vej - Snehild og Vølvens vej - Mistelten, der låner fra nordisk mytologt og folkeeventyr, og som er bygget op om en kvindelig helt. 

Find interviewet her.

Lån forfatterskabet her.

Rasmus Nikolajsen: Måske sjælen

I digtsamlingen Måske sjælen går Nikolajsen tæt på sin egen families dramatiske historie. Hør mere om den grusomme fortælling, der foregår under 2. verdenskrig og har hans farmor i hovedrollen og kredser sig om sjælen. 

Find interviewet her

Lån forfatterskabet her 

Glenn Bech. Foto: Lærke Posselt

Glenn Bech: "JEG ANERKENDER IKKE LÆNGERE JERES AUTORITET"

I manifestet går Bech i kødet på privilegier, klassesamfund og homofobi. Det er en knytnæve i maven på priviligerede middelklasse-danskere, og i interviewet fortæller Bech netop, hvorfor han mener klasseperspektivet skal have større fokus. 

Find interviewet her

Lån forfatterskabet her

Maren Uthaug. Foto: Thomas Andersen

Maren Uthaug: 11%

Hør mere om Uthaugs feministiske fremtidsvision, når hun udfolder romanens fremtidsunivers, hvor kvinderne har taget magten og den lille flok hanner, de 11 % der er tilbage, er placeret i avlscentre. 

Find interviewet her

Lån forfatterskabet her

Dennis Jürgensen: Bloddue

Hvad får folk til at begå den ultimative forbrydelse og slå et andet menneske ihjel? Hør mere om Jürgensens arbejdet med sin anden krimi Bloddue og om skiftet fra børne- og ungdomsbøger til krimiserier i dette interview. 

Find interviewet her

Lån forfatterskabet her

Materialer