Bogforsider

Forunderlige fantasyfigurer 

19.11.20
Tegneserien har altid givet mulighed for at skabe fantastiske historier med forunderlige figurer.

Fantasy-genren giver den generelt fuld gas på området, og især 'Jagten på tidsfuglen' er et glimrende eksempel.

Den unge kvinde Zassa er datter af troldkvinden Maras. Mara er den eneste, der kan redde planeten Akbar fra udslettelse. Hun sender Zassa, og den frygtløse, men temperamentsfulde ældre ridder Bragon til at hente Ramors konkylie, hvorfra faren truer. Det er begyndelsen på en lang og enestående historie - oprindeligt udsendt i 4 album, men nu samlet i ét bind - hvor Zassa og Bragon, i selskab af pelslingen og troldfyrsten Bodias, er oppe imod kæmpestore kræfter, bl.a. dæmonguden Ramor.

Tegner Loisel har en imponerende visuel fantasi. Alle karakterer er let genkendelige, og til at tro på. Miljøer, skurke og uhyrer er både skræmmende og overraskende, og de lækkert layoutede sider står i kø. Det er stemningsskabende ud over det sædvanlige, og er kort sagt blændende tegnet. Forfatter Le Tendre er en ferm fortæller, med en fin sans for spændingsopbygning og klimakser, og historien er både spændende, sjov, overraskende og fastholdende. 

Serien 'Jagten på tidsfuglen' byder også på en fortsat (og endnu uafsluttet) historie, der kronologisk foregår før hovedhistorien. Den handler om den unge ridder Bragons dramatiske oplevelser, der bl.a. betyder opgør mod Borakken, uhyret med ildtungen, og kamp på liv og død mod den mystiske sekt Tegnets Orden. Her deler Loisel forfatterrollen med Le Tendre, og der er en række forskellige tegnere på. Der er foreløbig udkommet fem af de forventede syv bind.

'Jagten på tidsfuglen' er en glimrende serie, der snildt kan læse af alle fra 14 år og opefter, der holder af den lange fortsatte historie, der byder på både drama og action. Reservér tegneserien på biblioteket via 

Følg med her på www.roskildebib.dk , hvor vi hver uge anbefaler en ny tegneserie under emnet Tid til tegneserier.


Af Morten Langkilde, bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne

Materialer