Infomedia

Gode netmedier til gymnasieopgaven

03.02.20
Her er 3 gode forslag til netmedier for dig der skriver opgave på gymnasiet eller HF.

Nogle gange kan det være svært at finde de rette bøger til din opgave. Bøgerne kan være udlånte og have reservationer på. Betyder det at alt håb er ude? Nej, bestemt ikke. Netmedier er en samlet betegnelse for online medier, som aviser, organisationer og databaser. Her kan man finde god, solid og verificeret viden. I hvert i dem vi vælger ud på Roskilde Bibliotekerne. Her er 3 gode forslag til netmedier for dig der skriver opgave på gymnasiet eller HF.

Infomedia

Infomedia er en side der giver adgang til næsten alle danske aviser, regionale dagblade og lokalaviser. Desuden kan du også finde en masse tidsskrifter. De ældste artikler går tilbage til 1990. Skal du finde tidligere artikler end dette, så kan du med fordel bruge mediestream.dk. Du får fuld adgang på dit lokale bibliotek i Roskilde Kommune og til udvalgte artikler hjemmefra. 
Infomedia - læs avisartikler online | Roskilde Bibliotekerne

Women’s Studies International

Et aktuelt emne er kønsforskningen nu til dags. Det kan være svært at finde de nyeste udgivelser på området. Her er Women´s Studies International en rigtig god start. Du kan både finde litteratur i fuldtekst og som referencer, og samtidig finde inspiration til videre søgning i kønsforskningslitteratur når du cruiser rundt på siden. Der er adgang hjemmefra og fra Roskilde Bibliotekerne.
https://www.roskildebib.dk/nyheder/ebiblioteket/womens-studies-international

Danmarks statistik

Skriver du i samfundsfag eller historie? Så kan det være et plus at tage et kig på de nyeste statistikker fra Danmarks Statistik. Der er de nyeste data du frit kan bruge til din opgave. Prøv at kigge på statistikbanken på siden for at søge tilbage til ældre statistikker. Fri adgang.
Statistikbanken