Gys til hjemmebiografen

12.05.20
Bibliotekar Susan anbefaler gyserfilm.

Gyserfilm har mange et had/kærlighedsforhold til; de er spændende og giver både krop og psyke et boost, men kan også give søvnproblemer og mareridt!

Der er flere slags af gys, fra de snigende til de blodige og alle typer kan findes på listen herunder – hvis du altså tør…

Film på Filmstriben

Filmstriben er bibliotekernes digitale filmtilbud til dig. Når du bor i Roskilde og er registreret som bruger på biblioteket, så har du adgang til film på Filmstriben.dk. Læs mere om Filmstriben her.

Misery

Poul Sheldon er en bestseller forfatter, der efter en bilulykke i en snestorm i et øde område bliver fundet af hans største fan og bragt til hendes hus. Langsomt går det op for ham, at hans opmærksomme sygeplejerske har et ganske særligt motiv for at holde ham dér og ingen skrupler har for at opnå det.

Stephen Kings roman blev filmatiseret i 1990 og Kathy Bates fik fuldt fortjent en Oscar for hovedrollen som Annie Wilkes. Den klaustrofobiske atmosfære og det nervepirrende psykologiske spil mellem Poul og Annie gør filmen til en intens oplevelse.

Only Lovers Left Alive

Adam og Eve har levet i århundreder og er en smule livstrætte. Men de elsker stadig hinanden og Eve rejser til Detroit for at besøge Adam. Der går dog kuk i deres stille og tilbagetrukne hverdag sammen, da Eves meget moderne og udfarende søster Ava kommer forbi.

En anderledes og visuelt meget smuk vampyrfilm. Uhyre velegnet til dem der ikke er til vampyrer, gysere og splat, men elsker indie film.  

Scary Stories to Tell in the Dark

Filmen følger en gruppe teenagere i den lille by Mill Valley i 1968. De kommer i besiddelse af en gådefuld bog, hvis indhold ser ud til at blive til virkelighed og deres egne navne optræder. Flokken må sammen løse mysteriet, da en række pludselige og makabre dødsfald begynder at finde sted.

En klassisk gyser, hvor børn og unge overlades til at ordne traumatiske situationer næsten helt uden voksne. Manuskriptet er bl.a. skrevet af Guillermo del Toro, der også producerer.

Film du kan reservere og låne med hjem

Warm Bodies

R er en ung mand i et USA hærget af krig, størstedelen af befolkningen er zombier og resten bor bag betonmure. R er også zombie og styret af en barbarisk sult, men efter at have spist en anden ung mands hjerne, begynder han pludselig at få hans minder. Han skåner mandens kæreste og langsomt begynder verden at ændre sig.

En fin kærlighedshistorie med selvironi og en smule bid. 

Annihilation

Noget kaldet the Shimmer har indtaget et område af jorden og det breder sig langsomt. Flere missioner er sendt derind, men uden at vende tilbage. En forskers mand vender pludselig tilbage efter måneders fravær, men ender i coma før han kan fortælle hvad der er sket. Sammen med en lille gruppe andre videnskabsfolk drager konen nu ind i The shimmer.

En fascinerede, uhyggelig og tankevækkende film, der bliver hængende længe. 

Midsommar

En gruppe amerikanske universitetsvenner tager med deres svenske studiekammerat til idylliske Sverige for at opleve en midsommerfestival, som fejres efter oldgamle traditioner. Men det er mere end blot de almindelige traditioner, der foregår i landsbyen; hvert 90. år sker der nemlig noget særligt. Vennerne opdager langsomt, at den svenske idyl dækker over noget andet.

Materialer