Hvad læser Anne Cathrine Bomann?

04.07.24
Drømmen om at skrive begyndte for psykolog og forfatter Anne Cathrine Bomann på hendes barndomsbibliotek i Hillerød. Forfatter-drømmen er for længst gået i opfyldelse, og hun er stadig en ivrig læser og lytter. Få hendes bedste bog-anbefalinger her.

Du kan møde Anne Cathrine Bomann til Litterær Salon d. 7. oktober, hvor hun fortæller om sin seneste roman "Akvariet".
Læs mere og køb billet her. 

Hvad læser eller lytter du til lige nu?
Engang læste jeg stort set kun én bog ad gangen, men nu sker det ofte, at jeg har flere papirbøger i gang sammen med en lydbog. Jeg er f.eks. lige blevet færdig med ’Hvis man ikke vidste bedre’ af Lotte Kirkeby, men overlappende med den læser jeg ’Hjertets geometri’ af Viggo Bjerring og genlæser ’Mr. Salary’ af Sally Rooney. På lyd hører jeg ’Ulveland’ af Malene Klein. 

Hvilke bøger vil du anbefale til andre? 
Det kommer jo helt an på, hvem anbefalingen er til. Men nogle af de nyere bøger, jeg tit fremhæver, er Tine Høegs ’Tour de chambre’ og ’Kvantespring’ af Lise Villadsen. Nogle lidt ældre favoritter kunne være ’Marvfolket’ af Keri Hulme og ’Løgneren’ af Martin A. Hansen – men uha, det er svært at vælge med alle de gode bøger!

Hvad betyder biblioteket for dig?
Ordet bibliotek får mig altid til at tænke på mit barndomsbibliotek på Bakkegade i Hillerød. Det havde stor betydning for mig, for selvom det var mine forældre, der lagde fundamentet for min læseglæde, var det biblioteket, der nærede den og holdt den ved lige. Det var dér, jeg begyndte at udvikle min egen smag, og det var der, drømmen om selv at blive forfatter begyndte at vokse.

Den dag i dag er jeg heldig at bo få minutters gang fra et andet fint bibliotek, og der går ikke mange uger mellem mine besøg. For mig at se er et gratis, velassorteret bibliotek med dygtige bibliotekarer en vigtig samfundsinstitution, vi virkelig skal værne om.