Fotograf_Sara Galbiati, Gyldendal, 2024

Hvad læser Dy Plambeck?

04.07.24
Hun holder af den særlige atmosfære på biblioteket, og har selv flere tusinde bøger derhjemme. Læs her, hvilke hun anbefaler til dig.

Du kan møde Dy Plambeck på Jyllinge Bibliotek d. 26. september, hvor hun fortæller om sin seneste roman "Mod midnatssolen".
Læs mere og køb billetter her. 

Hvad læser eller lytter du til lige nu?
Jeg er i gang med at læse "Ordet for verden er skov" af Ursula  K Le Guin. Jeg har aldrig dyrket sci-fi eller fantasy, heller ikke da jeg var barn eller teenager. Jeg holdt af fortællinger, der foregik i en genkendelig verden. Men hos Le Guin er det noget andet. Hun skriver besættende og vidunderligt præcist. 


Hvilke bøger vil du anbefale til andre?
Uha, det må man ikke spørge en forfatter om. For jeg har et helt bibliotek hjemme hos mig selv med over to tusind bøger, og jeg vil anbefale dem alle! Og det går jo ikke. Men mere generelt vil jeg sige, at jeg vil anbefale, at man læser nogle af klassikerne f.eks. noget af Herman Bang, Tua Forsström, William Faulkner, Suzanne Brøgger, Inger Christensen, Virginia Woolf og af de nye store forfatternavne som Linn Ullmann, Deborah Levy, Racel Cusk, Tomas Espedal men jeg kunne nævne hundredvis af andre navne også. 

Hvad betyder biblioteket for dig?
Jeg elsker biblioteker. Det gjorde jeg allerede som barn. Roen, magien og de lange rækker med bøger.
Det er en stor glæde for mig at se, hvordan mine to døtre også elsker vores lokale bibliotek og ofte spørger, om vi ikke kan tage på biblioteket. Der er en hel særlig atmosfære på et bibliotek, som om fortællingerne inde i bøgerne, strømmer imod én, når man går rundt derinde.