Hvad læser Joy?

Der er store fortællinger og hyggelige krimier i ørene, når barnevognen trilles.

Tidligere borgmester og nu forpagter af vandrehjemmet på Roskilde Havn, Joy Mogensen holder lige nu barsel - og hertil er der masser af lydbøger i ørerne, når barnevognen er på tur. Vi har talt med Joy om dette års sommerlæsning og -lytning.  

Hvad skal du læse eller lytte til i sommerferien?
Jeg er lige begyndt på Thomas Korsgaards ”Hvis der skulle komme et menneske forbi” som lydbog til, når jeg går tur med barnevognen. Derefter har jeg planer om at høre Ali Smiths 'Efterår', som jeg har fået anbefalet eller en af Karl Ove Knausgaards bøger, fordi jeg er vild med anden nordisk litteratur.

Hvilken bog vil du anbefale til andre?
Til sommerlæsning vil jeg klart anbefale Anna Grues triologi om amatørdetektiven i Odsherred Anne-Maj Mortensen. Første del hedder "Mysteriet i Genbrugsen". Jeg hørte dem som lydbøger, og de er rigtig godt indtalt, men også bare et rigtig godt bud på en dansk Mrs Marple.

Ellers har jeg selv i høj grad nydt bogen 'Ar' af Auður Ava Ólafsdóttir. På trods af, at bogen handler om en mand med selvmordstanker, er den utrolig livsbekræftende og godt skrevet i, hvad jeg oplever som klassisk nordisk episk stil med en klar lyrisk undertone som en rislende bæk.

Hvad byder sommeren på for dig?
Jeg tilbringer sommeren i Roskilde med min halvårige søn, så der bliver masser af tid til at mødes og genoptage kontakten til venner og familie, hvilket jeg har savnet med et hæsblæsende arbejde, corona mm. 

Følg med i vores sommerserie #byenlæser, og bliv inspireret sommeren igennem af lokale skikkelser. Se hele serien her