Steffen foran sit hjemmemalede billede af Kaptajn Haddocks forfader
Steffen foran sit hjemmemalede billede af Kaptajn Haddocks forfader

Hvad læser tegneseriekenderen?

Ikke overraskende er læsebunken proppet med tegneserier.

Vi har talt med Steffen Frier Albrechtsen, indehaver af Woodstock; film- musik og tegneseriebutikken i Algade, om dette års sommerlæseliste. 

Hvad skal du læse eller lytte til i sommerferien?

Min sommerlæseliste bærer meget præg af, at jeg rigtig godt kan lide tegneserier… og så er den ret lang.
Det er heldigvis en god tid for alle os, som går op i tegneserier. Der bliver nemlig udgivet en masse nye spændende titler, mens der samme tid også bliver genudgivet en masse klassikere, og min liste starter lige netop med en klassiker.

Det er lidt pinligt, når man arbejder med tegneserier, men jeg har ikke læst ”Maus”. Maus er en af de bærende søjler i graphic novel-genren. Den står øverst på listen for sommeren. Og så har jeg lige fået kigget lidt i Anna Kornums debut ”Mit indre øje”, så den bliver jeg nok færdig med inden længe. ”Queenie – Harlems gudmoder”, som er historien om Stephanie St. Clairs rejse fra plantagepige til undergrundsdronning i Harlem glæder jeg mig også til.

Der er også lige udkommet to nye Marvel-titler; de oprindelige ”Civil War” og ”Secret Wars”. Dem håber jeg på at kunne nå. Jeg kan godt lide mange forskellige genrer, og selvom den er skrevet til børn, så kunne jeg også godt finde på at give ”Magiline” et skud. Det er en historie om en pige, som lever i en magisk verden, og som drømmer om at blive fantastikolog. Forestil dig en zoolog, bare i stedet for løver og elefanter er det drager, kimærer og andre magiske væsner som bliver undersøgt.

Jeg har indtil videre kun fået læst 1’eren af ”I hovedet på Sherlock Holmes”, så jeg mangler jo slutningen som man får i 2’eren. Jeg var stor fan af 1’eren, fordi den udnytter tegneserien som medie. Man kravler simpelthen ind i Sherlock Holmes’ hoved og kan følge hans tankestrøm. Skulle jeg ende med at være i underskud af nostalgi, så plejer jeg at lune mig med lidt ”Valhalla”. De går altid rent ind.

Hvilken bog vil du anbefale til andre?
Jeg har én meget klar anbefaling, og det er intet andet end min favorit. Alle andre har indtil videre måtte nøjes med at kæmpe om andenpladsen. ”Min fars dagbog” af Jiro Taniguchi er en fuldstændig fantastisk historie. Han skriver i et ekstremt roligt tempo, og hans tegninger er intet mindre end fantastiske. Historien følger en voksen søn, hvis far lige er død. Sønnen, som ikke har set sin familie i mange år, rejser hjem til sin barndomsby for at deltage i begravelsen. I samtale med familien genoplever han sin barndom og får et nyt syn på sin far. Vemodigt, men en fantastisk smuk historie. Jeg ville ønske, jeg kunne tilbyde den her i butikken, men den har været udgået i mange år, men så er det jo heldigt, biblioteket kan hjælpe.

Hvad byder sommeren på for dig?
Jeg går en spændende sommer i møde. Min første sommer som butiksejer. Jeg glæder mig til at møde alle de glade sommergæster og høre om deres præferencer i film, musik og tegneserier. Når jeg ikke er i butikken, så glæder jeg mig over at kunne arbejde i og nyde haven med min kone. Det er nemlig også nyt. Det er kun vores anden sommer med hus og have.

Følg med i vores sommerserie #byenlæser, og bliv inspireret sommeren igennem af lokale skikkelser. Se hele serien her