Hyggekrimier på lyd

Tag en god hyggekrimi i ørerne

Lydbøger bliver mere og mere populært. Og det forstår vi godt. Det er den perfekte måde at gøre rengøringen, madlavningen eller køreturen lidt sjovere.

Her får du seks anbefalinger til gode lydbøger i genren "cosy crime" - eller på dansk "hyggekrimier", der garanterer godt selskab og ikke alt for blodige mord. Læn dig i stedet godt tilbage og gå i gang med grublerierne og gætværket på, hvem morderen mon er.  

eReolen.dk kan du låne lydbøger helt gratis med dit biblioteks log-in. 

Agatha Christie: "Ebbe og flod"
Agatha Christie er måske moderen til den cosy crime-genren. I "Ebbe og flod" bliver en ung mand dræbt under London-Blitzen, og pludselig er hans enke arving til familieformuen. Men så simpelt er det måske ikke?

Lån "Ebbe og flod" som lydbog her

Christoffer Holst: "Søde, røde sommerdrømme"
En 19-årig pige bliver slået ihjel på en ø i den svenske skærgård, hvor journalisten Cilla lige er flyttet til. Sammen med naboen Rosie og politimanden Adam førger Cilla at opklare mordet.
Første bog i serien om Cilla Storm. 

Lån "Søde, røde sommerdrømme" som lydbog her

Louise Penny: "Mørkt motiv"
I landsbyen Three Pines er der noamlt fred og idyl. Men da kunstmaleren Jane Neal bliver fundet død i skoven, skudt af en pil, bliver kriminalkomissær Armand Gamache og hans team tilkaldt, og snart kommer det lille samfunds hemmeligheder frem.
Første bog i serien om Armand Gamache 

Lån "Mørkt motiv" som lydbog her. 

Helle Mogensen: "Havunger"
Liget af en kvinde skyller op på stranden i en lille by på vestkysten, og psykolog Anne Lebæk vikles ind i sagen. Offeret var hendes klient, og hun ved, at kvinden aldrig ville komme tæt på havet frivilligt. 
Første bog i serien om Anne Lebæk

Lån "Havunger" som lydbog her

Elly Griffiths: "Pigen under jorden"
Den lidt excentriske arkæolog Ruth Galloway bliver involveret i en sag om to småpiger, der er forsvundet med 10 års mellemrum. Sammen med politimanden Harry Nelson forsøger hun at opklare mysteriet ude i saltmarsken - et historisk, men også farligt landskab.
Første bog i serein om Ruth Galloway

Lån "Pigen under jorden" som lydbog her

Anne Grue: "Mysteriet i Genbrugsen"
Anne-Maj er efterlønner og arbejder som frivillig i en genbrugsbutik. Da flere af hendes kolleger i Genbrugsen dør, mener Politiet, at det er af naturlige årsager, men Anne-Maj lugter blod og går i gang med sin egen efterforskning.
Første bog i serien om Anne-Maj Mortensen.

Lån "Mysteriet i Genbrugsen" som lydbog her