Krimi for store og små

Nervepirrende sommerlæsning til børn og voksne

Vores bibliotekar Susan Jessen Spiele, der er ekspert i engelsk litteratur. og vores børnebibliotekar René Toft har fundet gode krimier frem og garanterer nervepirrerende sommerlæsning til både store og små.

Krimier til voksne

Ingen ferie uden mord, drab og andre fornøjeligheder! Bibliotekar Susan kommer her med to bud på gode engelske krimier - både steder, personligheder og plot er meget forskellige. Frem med ordbogen og sæt igang. 

Kate Rhodes: Hell Bay

DI Ben Kittos chef nægter at modtage hans opsigelse efter en traumatisk oplevelse og giver ham i stedet tre måneders orlov. I håb om at genfinde sig selv vender Ben tilbage til Bryher, en fredelig ø ud for Cornwalls kyst med under 100 indbyggere. Han når knapt at finde sig tilrette i barndomshjemmet, før en teenagepige findes myrdet, og han involveres i efterforskningen. Øen har været afskåret pga. en storm, så morderen er på øen – og en Ben kender.

Rhodes er en rutineret forfatter, og det nyder denne serie godt af. Det er en ny tolkning af mord i et lukket rum, her er det blot små øsamfund. Selve naturen er også et godt bekendtskab.

Lån Hell Bay som bog eller e-bog her

Chris Hammer: Scrublands

Journalist Martin Scarsden ankommer til den lille flække Riversend i Australien for at skrive en artikel om byen, et år efter den lokale præst skød og dræbte fem af byens indbyggere foran kirken. Han blev selv skudt af politiet, og ingen ved, hvorfor han begik massemord. Men da Martin kommer ind på livet af byboerne, begynder han at undre sig. Hvad skete der egentlig, siden præsten handlede, som han gjorde, og hvad foregår der ellers i den døende by.

Hammer har været journalist rundt om i verden i små 30 år, og det kan mærkes. Han kender sit stof og det giver en ekstra dimension til historien om en lille by fanget i en langvarig tørke.

Lån Scrublands på papir, lyd eller som e-bog her

Krimier til børn:

Voksne er ikke de eneste, der kan læse en god krimi. Der er masser af spænding, mystik og hårdkogt kriminalitet at finde på Krimihylden i børneafdelingen. Her er tre gode bud fra børnebibliotekar René Toft. 

Jørn Jensen: Sporløs

Rasmus’ far er rocker og har sladret til politiet. Da moren dør i bileksplosion, må Mathias og hans far gå under jorden med nyt liv og nyt navn på en ny skole langt væk. Men rockerne er lige i hælene på dem. Virkelig spændende historie om Rasmus, rockere, politi og det at være jaget vildt. Anbefales fra 11 år.

Lån serien her

Peter Krogholm: Hitman-serien

I konfirmationsgave får Andreas en snigskytteriffel og får at vide, at hans forældre er snigmordere og medlemmer af en gammel snigmorderorden. Hvis ikke Andreas også vil være snigmorder, bliver de nødt til at slå ham ihjel. Han siger ja og kommer nu ind i en helt ny verden af mord og paranoia og ikke alle er, hvem de giver sig ud for at være. Snart er Andres på vild flugt, mens ligene hober sig op. Serien er i tre bind. Anbefales fra 12 år.

Lån serien her

Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes

”Elementært, min fine Watson!” Mesterdetektiven Sherlock Holmes er kommet i en ny børnevenlig udgave. De første fire bind (indtil videre) har fået et enklere sprog, fine illustrationer og små faktabokse, når der er nogle gamle begreber, der skal forklares. En virkelig god måde at introducere de gamle klassikere for nye læsere. Anbefales fra 10 år.  

Lån serien her