Demonstration for kvinders rettigheder

Kvindehistoriske kilder til din opgave

09.12.20
#Metoo, sexisme på arbejdspladsen, kvindeundertrykkelse og kvindefrigørelse - her er nogle gode kilder til din opgave.

Sidder du og sveder over din opgave og er emnet et af de ovenstående, så har vi her samlet en række gode tips til hvor du kan finde stof til din opgave.

Vi begynder i Danmark, hvor KVINFO (videnscenter om Køn, Viden, Information og Forskning) har en rigtig god hjemmeside, hvor du kan finde artikler om ligestilling, #Metoo-debatten i Danmark, integration, trivsel og repræsentation. 

Gå til KVINFOs hjemmeside (fri adgang)

Har du brug for faktuelle artikler, har KVINFO lavet en rigtig god samling som hedder Kvindekilder.  Her er der faktaartikler om fri abort, sædelighedsfejden, rødstrømpebevægelsen og kvindernes kamp for valgret. Du kan også søge på navnene på nogle af de kvinder, der gik forrest i kvindekampen.

Gå til Kvindekilder (fri adgang)

Har du et mere internationalt udsyn, giver biblioteket dig adgang til en database med engelsksprogede artikler og referencer til litteratur inden for international kønsforskning. Her kan du være heldig at finde fuldtekstartikler om dit emne.

Gå til Womens Studies International (kræver at du logger ind med din biblioteksbruger)

Det Kgl. Bibliotek har på Fagsiden om kønsforskning samlet en guldgrube af links til kildemateriale og fortællinger om de danske og nordiske kvindebevægelser og links til international kønsstatistik og ligestillingspolitik. 

Gå til Fagsiden om kønsforskning (fri adgang)

Held og lykke med din opgave - vi håber du føler dig godt klædt på til din litteratursøgning.

Tags