Læs med Hundebanden

Hundebanden er en ny serie på DR Ramasjang, hvor vi møder hundene Chloé, Messi, Ollie og Power.

De er fire meget forskellige hunde med forskellige interesser. Fælles er dog, at de elsker at blive læst højt for.  
Derfor siger vi “Læs med HundeBanden”, og udvider HundeBanden til også at rumme jeres bløde bedstevenner – om det er de levende eller dem i bamseform.  

Hvorfor er det en god idé at læse for sit kæledyr eller sin bamse?

Mange børn bryder sig ikke om at læse højt for kammerater eller forældre. De kan blive ramt af præstationsangst, eller bekymrer sig om, om de begår fejl, læser langsomt eller at lytteren keder sig. De bekymringer ryger ud ad vinduet, når publikum i stedet er en blød bamse, en hengiven hund, eller måske en godhjertet guldfisk. Kæledyret* og bamsen lytter bare tålmodig, uden at dømme, uden at afbryde og uden at rette.

Gør det nemt og hyggeligt

Derfor opfordrer vi til at I – de voksne - sørger for at dyrke læsehyggen derhjemme. Hjælp børnene i gang med at læse for hunden, undulaten, den vandrende pind eller yndlingsbamsen. Gør det nemt ved at skabe gode rammer omkring læsestunden. Bløde puder, lækkert lys og børnenes favoritsnacks. Og så skal du selvfølgelig gå foran med det gode eksempel og læse selv. Både i dine egen bøger og højt for dine børn og sammen med dine børn.

Læs med Chloé: Den modige Jack Russel

Chloé er er en stærk, sej og modig hund med superskarp hørelse og lugtesans. Faktisk er hun helt sikker på, at hun er en Superhund, og at hendes hundesanser er hendes superkræfter. 

Hun vil altid redde dagen ved at snuse og høre sig frem til ver dens fjender og super-monstre, der gemmer sig. Hun vil altid gerne redde andre og være dagens helt. 

Faste vendinger:
“Er der nogen her, der skal reddes?”, “Super-Chloé er klar!”, ”Jeg skal nok redde dig!”

Læs med Messi - Den selvsikre gravhund

Messi vil altid gerne være den bedste til alt. Han elsker at vinde og er en rigtig dårlig taber. Faktisk vil han til enhver tid benægte et nederlag.

Messi elsker konkurrencer især, hvis der er bolde involveret. Derudover kan der næsten også gå sport i, HVOR mange forskellige steder han kan tisse. Alle steder skal da have et stykke med Messi. 

Faste vendinger: 
”Ja ja - det kan jeg”, “Sådan, et stks tår af Messis guld – selvtak”, ”Nemt nemt nemt nemt nemt” (hvorefter det sjældent er helt så nemt).

Læs med Olli - Den lalleglade golden doodle 

Ollie er den største Ja-hat og elsker mad. Han er udadvendt, og han vil gerne være BEDSTE ven med alle han møder. 

Han har så meget fart på, at han nogle gange falder over sine egne ben i fart og virker klodset, men når Ollie bliver nusset, falder han med ét heeeelt til ro og nyder det højlydt. 

Faste vendinger:  
“Oooh, kan det spises? Det tror jeg nok”, “Bvadr. Men som min mor altid siger – man ved aldrig, om noget er klamt, før man har smagt på det.”, ”Woop, woop, wooooh!”

Læs med Power - den ordentlige labrador

Power - den ordentlige labrador
Power går meget op i orden, struktur og kontrol. Han er klog og vild med videnskab i alle former, og vil gerne dele sin viden med alle. Power prøver at have kontrol, men kan ikke altid modstå en pind, bold eller piv-dyr.

Power lufter ofte egne lidt skøre beregninger: “Mmmmmh. Ifølge mine beregninger er du blandt de 10 bedste børn i verden til at klø mig lige der”. 

Faste vendinger: 
“ Ifølge min store erfaring som hund…”, “Ikke pjatte Power. Fokus & kontrol”