Photo by <a href="https://unsplash.com/@alinnnaaaa?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Alina Grubnyak</a> on <a href="https://unsplash.com/s/photos/neural-network?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCo

Lav din egen poesimaskine

23.11.22
Læringsforløb for ungdomsuddannelser om Litteratur og digitale udtryksformer

Forfatterrobotter og poesimaskiner

 

Biblioteket tilbyder en workshop for ungdomsuddannelser, med fokus på digital litteratur og kreativitet. Til folkebibliotekerne er der blevet skabt to nye interaktive værker, ”Pandemipoesimaskinen” og Ord fra en anden mund”, af henholdsvis forfatter Lea Marie Løppenthin og kreativ koder Andreas Refsgaard. Værkerne bearbejder pandemiens erfaringer, samtidig med, at der er eksempler på ny multimodal litteratur hvor ikke kun forfatteren, men også læseren og koden skriver med.

Vi skal afprøve og undersøge digital litteratur og forfatterens Pandemipoesimaskine, men vi skal også bygge vores egen poesimaskine med tekster indsamlet af klassen.

De praktisk orienterede formidlingsforløb vil være relevante for dansk og mediefag. Vi kommer til at arbejde med værkproduktion, multimodalitet og ny litteraturen inden for de seneste 5 år.
   

 scan med mobilen for at lave egne digte med Pandemipoesimaskine
 Pandemipoesimaskinen er lavet til mobiltelefoner. Scan koden her med dit kamera på mobilen. Eller gå til Netlitteratur.dk/pandemi

 

Det praktiske

 Forløbet varer 1½ time og foregår på biblioteket guidet af bibliotekaren. Vi stiller skarpt på et af de nye værker, med praktiske øvelser i mindre grupper, hvor der både skal reflekteres over de multimodale værker og lave klassens egen poesimaskine.