Lydbøger til børn & unge

07.10.21
Lækre lydbøger der kan hentes direkte fra eReolen.

I anledningen af ordblindeugen giver nogle af vores lyttelystne børnebibliotekarer her gode lydbogsanbefalinger.

 

Charlotte anbefaler: "Walter & Sibylle - en sag mellem venner"
af Kristian Mørk

Walter er ikke god til at overholde loven, og derfor er han nu blevet besøgsven for Sibylle Holm. Det er ikke helt let at være besøgsven for Sibylle, for hun er ikke som nogen anden, Walter har mødt. Sibylle er meget intelligent og anser sig selv for lidt af en mesterdetektiv og er desuden slet ikke interesseret i at have en besøgsven. Men da der sker et indbrud i Walters ungdomsklub, og alle klubkassens penge forsvinder, beslutter Sibylle at efterforske sagen sammen med Walter. En spændende og veldrejet krimi for piger og drenge fra 10 år. Hvis man god kan lide historierene om Sherlock Holmes, er der rigtigt meget at komme efter. Kan selvfølgelig også læses, hvis man ikke ved, hvem han er.

 

Signe anbefaler: "Mit navn er Justice - mordene på Highbury House" af Elly Griffiths

Da Justice’ mor dør, bliver hun sendt på kostskolen Highbury House. Justice elsker mysterier og drømmer om at blive detektiv. Der går derfor ikke længe, før Justice kan fornemme, at der er noget helt galt på skolen. For kort tid siden er tjenestepigen Mary død af pludselig sygdom, og det virker mystisk. Justice laver en liste med hovedmistænkte og går på jagt. Men det er ikke nemt at finde frem til sandheden, når eleverne ikke må forlade skolen med de mange regler. Får Justice opklaret mysteriet, og er der flere, der ender med at blive slået ihjel? En virkelig spændende krimi til børn, der elsker mysterier. Der sker hele tiden noget nyt i sagen, der gør, at man lige må læse et kapitel mere. Anbefales fra 10-13 år. Første del af en serie på foreløbig to bøger.

 

René anbefaler: "Og så drukner jeg” af Ditte Wiese

"Og så drukner jeg” handler om 12-talspigen Josefine, der desperat efter at leve det perfekte liv presser sig selv langt over stregen. Og en dag knækker filmen. Ditte Wiese har skrevet en hjerteskærende og autentisk fortælling, der smukt udfolder sig med Mathilde Eusebius sprøde stemme, der virkelig sørger for vi kommer under huden på Josefine. ”Og så drukner jeg” vandt Mofibo Award for bedste lydbog i kategorien Ungdomsbog i 2020. Bogen anbefales til unge fra 15 år.

Hvis du vil vide mere om de forskellige udgaver af eReolen og deres tilbud, kan du læse mere her:

eReolen - læs og lyt

eReolen GO! - børnenes ebøger og lydbøger

eReolen Global - read in english

Alle udgaver af eReolen kan hentes som apps og tilgås via browser.