Lydbøger til køreturen

Fag- og skønlitterære tips til de voksne

Bilferie er ofte lig med mange timer i bilen. Derfor har vi samlet en masse lydbøger, som kan høres på køreturen. Alle bøgerne kan lånes på eReolen

Faglitteratur for voksne:

Bill Bryson: En kort historie om næsten alt

En international bestseller og en fascinerende enmandsfærd gennem virkeligheden, videnskaben og videbegærligheden - fra Big Bang til mennesket molekyler og fra galaksernes grænseland til atomernes afkroge. 

Helge Kragh: Den sære historie om Venus' måne

Videnskabshistoriker Helge Kragh fortæller om nogle af de vigtigste opdagelser inden for de fysiske videnskaber, som har været med til at danne vores teorier om, hvordan verden hænger sammen. 

Hans Henrik Appel: Barrison feberen

Historien om det dansk-amerikanske popfænomen, der rystede 1890'ernes europæiske storbyer og udfordrede synet på køn, krop og moral. Bogen vandt desuden Årets Historiske bog i 2020. 

Skønlitteratur for voksne:

Michel Houellebecq: Elementarpartikler

Houellebecqs gennembrudsroman fra 2001 og en kontroversiel fortælling om de to halvbrødre Michel og Brunos livsbaner og den vestlige verdens forfatning op mod årtusindeskiftet. 

Kaspar Colling Nielsen: Det europæiske forår

En kontroversiel fortælling om fire menneskers livsbaner og Europa i begyndelsen det nye årtusinde. En fremtidsroman af filosofisk og fabulerende tilsnit om et samfundseksperiment. 

Stine Pilgaard: Min mor siger

Om at tale forbi hinanden, føle sig misforstået og ensom. En ung kvinde bliver forladt af sin kæreste og flytter ind i sin fars præstegård. 

Feelgood til voksne:

Mikael Niemi: Populærmusik fra Vittula

Matti og hand ven Niila vokser op i 60'erne i landsbyen Vittula tæt ved den svensk-finske grænse. Den moderne tid kommer kun langsomt til deres egen, og sammen opdager de to drenge rockmusikken. 

Karin Janson: Sweet Home Dalarna

En varm romantisk komedie om forskellen mellem den landlige idyl og storbyens puls. En humoristisk feelgood-roman med en usædvanlig forfriskende hovedperson, der er lige så elskelig som hun er helt sin egen. 

R. J. Palacio: Wonder

August “Auggie” Pullman blev født med et derformt ansigt, der har forhindret ham i at gå i skole, men snart skal han begynde i en helt almindelig 5. klasse. Det er aldrig nemt at være “den nye”. En moderne klassiker, der er morsom, livsbekræftende og ikke mindst en rørende fortælling, der ikke er til at lægge fra sig. 

Andre tips til køreturen.

eKurser, bibliotekernes digitale læringsplatform, har samlet en række teknologitips, der kan være nyttige, når bilen er pakket og klar til afgang. Informationerne er samlet i en kort video, hvor du blandt andet bliver introduceret til digitale vignetter og smarte apps.

Find videoen med teknologitips her