Lit&Knit

Lydbogsanbefalinger - Lit & Knit #1

22.01.21
Se lydbogsanbefalingerne fra Vaskavullaknit.

Strikkedesigner Thea Rytter fra VaskavullaKnit og bibliotekar Ann Luther Torp snakkede strik og lydbøger på Instagram Live i første del af Lit & Knit. 

Vi har samlet anbefalingerne her. Alle lydbøgerne kan lånes på eReolen.dk

Anbefalinger fra Thea:

Postapokalyptisk hygge:
"Vejen" - af Cormac McCarthy
I en uhyggelig troværdig vision af vores mulige fremtid kæmper en far og hans søn for at overleve i et USA, som ligger totalt øde hen efter "den store katastrofe". Der er intet tilbage af civilisationen, og de to vandrer planløst afsted, kun holdt oppe af omsorgen og hengivenheden for hinanden. 

"Den første" - af Justin Cronin
En spændingsbog om et postapokalyptisk verdenssamfund, der spænder over 1000 år. Indeholder vampyrer og et helt unikt menneske som verdens måske sidste håb. "Den første" er første bog i trilogien. 

Domestic noir:
"Kvinden i toget" - af Paula Hawkins
Hver morgen sidder Rachel i toget og fantaserer om parret i et helt specielt hus langs banen og deres perfekte liv. En morgen ser hun noget, der chokerer hende, og da kvinden kort efter efterlyses, føler Rachel, at hun må gøre noget. 

"Skarpe Genstande" - af Gillian Flynn
Psykologisk thriller om cutting, at skære i sig selv. Journalisten Camille bor i Chicago, men sendes til den lille Missouri for at dække et mord på en lille pige. Det er hendes hjemby og hendes mor og stedfar bor der stadig. Det er dog sjældent, at Camille sætter sine ben i byen. Hvorfor finder vi ud af undervejs. 

"Kvinden i vinduet" - af A. J. Finn
Børnepsykologen Anna Fox lider af agorafobi og ser en dag sin nabo blive stukket ned. Men ingen vil tro hende. Hun kan mærke, at folk omkring hende ikke taler sandt. Hvem kan hun stole på? 

"Store og små løgne" - af Liane Moriarty
Tre kvinder bliver ført sammen, da deres børn begynder i skole. Omkring dem udspiller sig små og store dramaer, og selv de bedste familier gemmer på hemmeligheder. 

Anbefalinger fra Ann:
"Sorg og camping" - af Lone Hørslev
En række mennesker i en lille jysk by er vævet sammen i et sælsomt mønster, der beskrives humoristisk og skrapt. 

"Pigerne" - af Emma Cline
Evie Boyd fascineres af en gruppe frisindede piger, og bliver herefter trukket ind i en kult ledet af en tvivlsom, men stærkt karismatisk fyr. Baseret på historien om Charles Manson.

Anbefalinger fra Thea og Ann:
"En lykkelig slutning" - af Maren Uthaug
Nicolas er syvende generation af bedemænd og han fører familieforetagendet videre. Han er samtidig nekrofil og alle hans forfærdre inden ham har alle haft særlige og afvigende personligheder af forskellig art.