Bogforside

Lyt dig lidt klogere

Af Maria do Carmo Lohse, bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne.

Bibliotekets digitale tilbud eReolen bugner med e-bøger og netlydbøger. De fleste af os er nok tilbøjelige til at vælge en spændende roman eller krimi fra de virtuelle hylder. I denne uge anbefaler bibliotekar Maria do Carmo Lohse lidt andet guf til ørerne og hjernen, nemlig bogserien Tænkepauser og en spritny podcast om bøger.

Stemmen af Peter Musaeus

Tænkepauser er en god og let overskuelig fagbogsserie. Siden 2012 har Aarhus Universitetsforlag udgivet over 70 bøger i serien. Hver tænkepause er skrevet af en ny forfatter og som lydbog varer de ca. 1 time og 25 min. De spænder over en bred vifte af emner, lige fra nydelse og alder over håb og kød til store værdier og fænomener som demokrati og universet, så der er noget for enhver smag. 

Bliv fx lidt klogere på din ”stemme”. Det er en del af os, som vi ikke tillægger så meget i vores hverdag. Måske? For hvad kan stemmen fortælle om os, og kan jobansøgere med dybere stemmer få et forspring til jobsamtalen? Få svarene i tænkepausen ”Stemmen” af Peter Musaeus, Ph.d. og lektor ved Aarhus Universitet.  

Læsefeber: Bøger på recept

EReolen har fået sin helt egen podcast. Journalist og forfatter Puk Qvortrup er vært på podcasten ”Læsefeber”. Igennem seks episoder tager hun lytterne med på en rejse ind i bøgernes verden. Du behøver ikke at lytte til episoderne i rækkefølge, men blot springe direkte til det afsnit og det emne, du synes er spændende. 
 Lyt fx til episoden om bøger på recept. Kan litteraturen helbrede og hvad går guidet fælleslæsning egentlig ud på? Puk snakker blandt andet med en professor i dansk litteratur og én ung kvinde, som har haft glæde af at mødes i en læsegruppe. 
 

Tags
Materialer