Morten Langkilde

Marvels superhelte igen på dansk

Af Morten Langkilde, bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne.

Efter en årrække hvor der stort set ikke udkom superheltetegneserier i Danmark, er forlagene Fahrenheit og Faraos Cigarer gået sammen om en relancering af udvalgte Marvel-titler på dansk.

Mængden af Marvel-serier er enorm, og heltene optræder på kryds og tværs i hinandens historier. Så siden annonceringen af genkomsten har superheltelæserne ventet spændt på, hvad man har valgt at udsende. Det er blevet til både nyt og gammelt.

Spiderman: 'Parker-heldet'

Både nyt og gammelt er Spiderman. Da jeg var barn, hed han Edderkoppen på dansk, og tegningerne var bestemt vilde, men langt fra så vilde, som de er nu. Der er fuld knald på kampscenerne, der kaster helte og skurke rundt i kreative layouts. Farvelægningen er imponerende, og historien er spændende og fastholdende. 

Efter at have været under Doctor Octopus’ mentale kontrol er Spiderman ikke just populær hos befolkningen. Og selv om han nu søger at råde bod på fortidens synder, er hans gamle fjender også tilbage. Læs med og find ud af om Peter Parker kan genoptage sit private liv og sit offentlige hverv som nabolagets venlige Spiderman.

Marvelklassiker: 'Den kosmiske handske'

Den 260 sider lange historie er fra 1991, men udgives nu for første gang på dansk i samlet form. Titaneren Thanos har samlet de seks kosmiske uendelighedssten repræsentative for sjæl, sind, magt, tid, virkelighed og rum. For at opnå sin hustru Lady Deaths gunst, beslutter han sig for at vise sin enorme magt for hende ved at udslette halvdelen af universets levende væsner.

Tegningerne er klassisk Marvel fra tiden, hvor der blev tegnet på papir, og før farvelægning foregik digitalt. Det er retro på den fede måde med pangfarver galore, helte med skarpe kæbepartier og onde magtgale skurke.  

Der er mere Marvel på vej i et ambitiøst udgivelsesprogram – bl.a. også med nyere helte som Deadpool og Black Widow; begge mest kendt fra biograffilm.

Materialer