Menneskeliv og skæbner med lyd

16.10.18
Lydbøger til din efterårsferie

Hvis du er så heldig at have ferie i denne uge, er du sikkert på udkig efter noget lækker litteratur, som skal indtages i rå mængder, nu hvor der endelig er ro på. Mine ferieplaner indeholder ikke meget andet end en knitrende brændeovn, varme drikke, lange gåture i det dejlige efterårslandskab – og selvfølgelig en masse gode bøger.

For tiden er jeg især optaget af litteratur, der skildrer menneskers skæbner og livsforløb. Der er utroligt meget visdom og stof til eftertanke i romaner, der stiller andres valg, fravalg, held og uheld til skue, og det er næsten umuligt ikke at reflektere over sit eget liv under læsningen.

Selvom der er tale om fiktion, er det som om, det vækker genklang på et helt fundamentalt niveau at læse om andre menneskers udfordringer, forhindringer og erkendelser, selvom deres livshistorier er helt anderledes end vores egne. Måske fordi vi alle kan genkende fortællingernes underliggende temaer: Ønsket om at blive elsket, smerten ved at miste, rejsen mod selverkendelse, skuffelsen over knuste drømme, frygten for at dø, kampen for at indfri ambitioner osv.

En af mine absolutte favoritromaner inden for genren er ”Mit navn er Lucy Barton” af Elizabeth Strout. Den er ikke på listen, da den kun ligger som ebog på eReolen, men jeg kan varmt anbefale at lytte til den på engelsk på eReolen Global i stedet, hvor den ligger i en intet mindre end fantastisk indlæsning. Roman skildrer så fint og subtilt et hårdt, men fantastisk livsforløb, og det er svært ikke at knibe en lille tåre fra tid til anden.

Oprindeligt skrevet af Anne, eReolen.

Tags
Materialer