Musik til en nedlukningstid 

04.02.21
Mangler du lidt opmuntrende lytning til de mange hjemmedage?

Så hjælper biblioteket for vi elsker musik, og vi har udvalgt lidt forskelligt til øregangen. 

”Stærk strøm hen over ujævn bund” af Peter Sommer

Hvis du arbejder hjemme, kan det være rart med en god omgang kvalitetsrock til at ruske op i stemningen. Den leverer Peter Sommer på albummet ”Stærk strøm hen over ujævn bund”. Musik og tekster går op i en smuk og underfundig enhed, og Peter Sommer har altid noget på hjerte.

”Disco” af Kylie Minogue

Kylie Minogue har lavet dansemusik siden 80’erne. På albummet ”Disco” leverer hun lækker pop, som er umulig at sidde stille til. Tag en pause, byd dine kolleger op til online-dans, eller brug Kylie som soundtrack til en lille omgang hjemmetræning. 

”Forklore” af Taylor Swift

Hvis du hellere vil skabe lidt hyggestemning efter arbejdstid, så kan du åbne en god flaske vin eller vand og lytte til Taylor Swifts album ”Folklore”. En meget afdæmpet udgave af sangerinden, som ellers har leveret en perlerække af gode pophits. ”Folklore” er mere som en tur i de store skove, mystikken foldes ud og naturens kræfter træder frem. Perfekt musik til vintertiden. 

Playliste til hjemmetiden

På bibliotekets Spotify-konto kan du finde en playliste med flere gode numre til hjemmeisolationen. Blandt andet kan du høre en smagsprøve fra den yderst produktive musiker Bisse, som sidste år udgav albummet ”Cobid-20” med sange om corona-tiden.
Find playlisten her via Spotify 

 

Af Ulla Hoberg Lyhne, bibliotekar ved Roskilde Bibliotekerne

Materialer