Niels Frank og Kirsten Hammann er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris

24.02.23
Årets vigtigste og årets sjoveste danske bog er netop nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2023

Årets vigtigste og årets sjoveste danske roman er netop nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2023.

Fanden tage dig af Niels Frank

Niels Frank stiller i Fanden tage dig skarpt på de mange drab på kvinder. Bogen handler om hans søster, der i marts 2021 blev dræbt af sin eksmand. Det er en beretning om tiden op til drabet og om tiden bagefter - om sorgen, vreden og afmagten, begravelsen, efterforskningen og retssagen. Litteratursidens anmelder kaldte 'Fanden tage dig' for den vigtigste bog i 2022. Den er et smukt og nødvendigt eftermæle til en kvinde, der led en ulidelig skæbne og fordi, den omhandler en underbelyst og udbredt problematik.

Georg-komplekset af Kirsten Hammann

Det mandlige ego får sig en tur i vridemaskinen i Kirsten Hammanns satiriske roman 'Georg-komplekset'. Det er rablende sjovt, når der gives los for bitterheden, utilstrækkeligheden og alle de forbudte tanker. Litteratursidens anmelder kaldte 'Georg-komplekset' for den sjoveste danske roman i 2022. Det er en rablende historie om en mands identitetskrise, ægteskabelig jalousi og en selvrealisering der spidder forfattergerningen og forlagsbranchen. 
 

Nordisk Råd litteraturpris

Sidste år skrev Solvej Balle sig ind i rækken af danske forfattere som har modtaget den prestigefyldte pris. Hun modtog prisen for Om udregning af rumfang. Serien består nu af fire bøger med sikkert sejlende og nøgterne nedslag i en dag, der sidder fast.

Nordisk Råds litteraturpris er blevet uddelt siden 1962 og gives til et skønlitterært værk, som er skrevet på et af de nordiske sprog. Formålet med prisen er at øge interessen for nabolandenes litteratur og sprog samt for det nordiske kulturfællesskab.

Prisen er tidligere gået til danske forfattere som Kim LeineNaja Marie Aidt og Henrik Nordbrandt. 

Vinderen af Nordisk Råds litteraturpris 2023 afsløres den 31. oktober i Oslo.

 

Fotograf: Sara Galbiati, Gyldendal Medie 2022

Oprindeligt skrevet af Nadja Agerbak, Litteratursiden.

Tags