Orlaprisen
Orlaprisen

Orlaprisen Booktalk (4.- 6. klasse)

24.05.23
Hør om årets nominerede bøger og stem på jeres favoritter

Orlaprisen er børnenes egen bogpris, og nu skal vi til stemmeurnerne! En børnejury har udvalgt 15 bøger, som vi præsenterer i denne booktalk. Afslutningen på arrangementet er, at alle eleverne stemmer på deres favoritter. De deltagende klasser er samtidig med i lodtrækningen om et forfatterbesøg.

Klassetrin: 4.-6.klasse
Sted: Gadstrup, Gundsømagle, Jyllinge, Roskilde, Viby, Ågerup Bibliotek
Tidspunkt: oktober (datoer følger)
Varighed: 1,5 time
Tilmelding: august

Om Orlaprisen 

Orlaprisen er børnenes egen bogpris. Det er børn, der nominerer bøger og stemmer på deres yndlingsbøger – og det er børn, der overrækker priserne til det store Orlashow d. 23. november 2023. De bøger, der kan vinde en Orlapris, er danske børnebøger til de 9-12-årige. De skal være udgivet inden for de seneste to år.
Den 1. september beslutter en børnejury, hvilke 15 bøger, der skal nomineres til en Orlapris. Bøgerne nomineres i fem forskellige kategorier, der præsenteres på Orlaprisen.dk. Afstemningen foregår online fra d. 5. oktober – 5. november.

Mål og fokus

Eleverne får inspiration til gode bøger til fritidslæsning. Eleverne bliver opmærksomme på egne handlemuligheder og rum for medindflydelse.

Kontakt og tilmelding

Vi sender invitationer med udvalgte datoer til folkeskolernes læringsvejledere i august.  Ved spørgsmål kan du sende en mail til bibskole@roskilde.dk 

Tags