Populære fagbøger

Populære fagbøger

08.12.20
Er du ude efter en god fagbog?

Så er her samlet en masse gode og populære. 

Listen indeholder bl.a

”Et beskedent geni - historien om Darwin’s liv og idéen, der forandrede verden” -  af Hanne Strager
Charles Darwin var en stilfærdig mand, der med sin evolutionsteori for evigt ændrede måden vi ser på naturen og menneskets plads i den. Denne lille bog formidler på lige så stilfærdig vis Darwins liv og levned fra han som ung tog på den skelsættende rejse med skibet Beagle, til han som ældre familiefar vovede at offentliggøre sine opdagelser. Undervejs forklares principperne om arternes oprindelse med mellemregninger og modargumenter, så vi alle kan være med.

”Viking - ran, ild og sværd” -  af Jeanette Varberg
Vikingetiden har altid haft et særligt skær af fascination og en anelse mystik. For hvem var de, disse skandinaver på langfart med deres hang til guld og toptunede skibe. I dette rigt illustrerede pragtværk bliver perioden sat ind i en større europæisk sammenhæng, og vi får indblik i vikingernes krigskunst og fredeligere virke som handelsmænd. Bogen giver også et godt billede af kvindernes ikke ubetydelige rolle som forvaltere af hus, gård og familie.

”Den sorte kat i Mosul” - af Puk Damsgård Andersen
Hvad gør det ved mennesker, unge som gamle, at leve i en krigszone år efter år? Det besvarer mellemøstkorrespondent Puk Damsgård på både følsom og saglig vis i denne samling hverdagsberetninger fra Mosul i det krigsplagede Irak. Her er både håb, håbløshed, medmenneskelighed og afstumpethed – og en lille sort huskat.

”Tarme med charme - alt om et undervurderet organ” - af Giulia Enders
I mange år var tarmen et organ, vi kun lagde mærke til, når den gjorde bøvl. Men faktisk er den en uhyre fascinerende og kompliceret størrelse, som har enorm betydning for vores velbefindende og humør. Kom med på en fascinerende og veloplagt rejse gennem fordøjelseskanalen i selskab med millioner af hjælpsomme bakterier.

”Frihedens pris - en kort historie om menneskehjernen” - af Peter Lund Madsen
Mennesket er det eneste dyr, der er bevidst om, at det er bevidst. Menneskehjernen er enorm både i størrelse og i potentiale. Den har gjort os i stand til at udrette fantastiske ting, men er også på mange måder vores akilleshæl. Det fintfølende organ kan nemlig let komme ud af balance med hjernelidelser som demens, ADHD, depression eller autisme til følge. Forfatteren skriver underholdende med udgangspunkt i sit arbejde som psykiater.

Flere af materialerne findes også på eReolen

Alle materialer på listen kan reserveres her på siden. Man kan evt få hjælp her

Klik på dokumentet herunder for at se hele listen og bliv inspireret

Filer
Materialer