Rejs via bøger fra din stue

16.03.20
Besøg andre lande hjemmefra gennem bøger.

I denne liste er der samlet litteratur som foregår i andre lande. Så man kan drømme sig væk - eller opleve andre kulturer hjemmefra sin egen sofa. Eller få inspiration til fremtidige rejser. 

Disse bøger fra listen kan bl.a. findes nu på ereolen

En sommer i Italien
Mere romantik i den italienske sommervarme: Engelske Sofia har plejet sin syge far, og da han dør rejser hun til hans fødeby i Italien for at slappe lidt af – og samtidig finde ud af mere om faderens familie og den hemmelighed der gjorde, at han mistede kontakten med dem. Men så dukker den lækre turist Levi op på sin motorcykel …

Byens spor
Gennem de tre meget velskrevne bind af ”Oslotrilogien” følger vi familien Kristoffersen, deres omgangskreds og deres bydel gennem mere end tyve år. Byen Oslo er beskrevet så levende, at man vil kunne finde vej efter bogen. Det er en tid med håb og drømme, men også med sorg og modgang – en stor læseoplevelse!

Den lille butik med de lykkelige slutninger
Nina elsker sit arbejde som bibliotekar, men da biblioteket lukker, øjner hun muligheden for at forfølge sine drømme og skabe sig et nyt liv som boghandler. Pludselig er hun selvstændig, bor på landet i Skotland og skal træffe en masse beslutninger selv – heldigvis har hun alle sine yndlingsbøger med i sin mentale rygsæk.

Fra et smult og stille hav
Irlands store samtidsfortæller trækker linjen tilbage til Joyces ”Dublin-historier”. Vi hører stemmerne fra tre mænd, tre meget forskellige liv, der ved et tilfælde væves ind i hinanden. Farouk er traumatiseret bådflygtning fra Syrien, Lampy plages af spørgsmål om sin ukendte far og en hjerteknusende kærestesorg, mens John ønsker syndsforladelse for et langt livs synder.

Elleve dage i Berlin
Det giver en anden oplevelse af byen at se den gennem Arnes øjne – han er ikke alt for klog, men har forladt hjembyens trygge rammer og er rejst til Berlin for at finde den mor han aldrig har kendt. Det viser sig at være en svær opgave, men heldigvis for den godtroende Arne møder han hjælp fra byens indbyggere og sanser ikke de farer han udsættes for.

Den lille franske bistro
60-årige tyske Marianne er så kuet af sin tyranniske mand, at hun på en glædesløs tur til Paris er klar til hoppe i Seinen. Skæbnen vil, at hun i stedet havner i Bretagne og dumper ned i et farverigt miljø omkring en bistro. Det bretonske miljø charmerer læseren helt ind i hjertekulen og vækker øjeblikkelig rejselyst.

Sorte åkander
En krimi om kunst, der oser af tyk fransk stemning. Levemanden og kunstelskeren Jérôme Morval bliver fundet myrdet ved åen, der løber igennem Monets berømte have i Giverny. Mordet sætter grå hår i hovedet på det lokale politi, da tre kvinder i forskellige aldre er indblandet på mystisk vis.

Call me by your name
Duften af italiensk sommer stråler nærmest op fra siderne i bogen bag den fremragende film. Den unge Elios bor ved den italienske riviera sammen med sine forældre og den lidt ældre og meget charmerende Oliver, som hjælper Elios’ far. Elios udvikler dybere følelser for Oliver, og de indleder et intenst kærlighedsforhold, der dog ikke kan vare ved.

Postkort fra Grækenland
Ellie hader sit job og længes efter at finde meningen med livet. En række postkort fra en ukendt afsender og en dagbog fra Grækenland lokker hende på en rejse med disse som udgangspunkt. Velskrevet og underholdende roman om menneskeskæbner og livshistorier fra det varme, gæstfrie og smukke Grækenland.

Den rødhårede kvinde
Nobelpristageren er i topform i denne nærmest mytiske fortælling om fædre og sønner, der kan læses som en lignelse over udviklingen af det moderne Tyrkiet. Cem er en 16-årig dreng, som får job som brøndgraver uden for Istanbul og forelsker sig i en noget ældre kvinde. Vi følger Cem til han 30 år senere pludseligt konfronteres med fortiden.

Klik på dokumentet herunder for at se hele listen og bliv inspireret

Materialer