Bogforside

Sommerferielæsning for børn

Få sjove læseudfordringer på biblioteket.

Af Karen Agergaard og Charlotte Holm Juul, børne- og ungebibliotekarer på Roskilde Bibliotekerne.

Få sjove læseudfordringer på biblioteket, læs tre bøger, anmeld dem og være med i konkurrencen om at tømme en boghandel. Den landsdækkende konkurrence ”Sommerbogen” er for alle børn og unge mellem 6 og 15 år, og I kan allerede nu på jeres lokale bibliotek hente et ark med læseudfordringer og få inspiration til, hvad I kan læse i sommerferien. Vi kommer her med tre bud.

Noa og Nora på stranden af Sabine Lemire

Noa og Nora er taget til stranden med Noras forældre. De nyder vandet, sandet og alle de aktiviteter, som de kan lave på en strandtur. Noa og Nora er meget opfindsomme. Alle har selvfølgelig husket at tage solcreme – på nær mor! 
Bogen er sjov, anderledes og let at læse. Der er flere bøger i serien om Noa og Nora, der er flot illustreret med en blanding af foto og tegninger af Jenz Koudahl. Fra 6-8 år.

Professor Pip: Mobbemaskinen af Bodil El Jørgensen

Arnold møder en dag Professor Pip og hendes gorilla Elvira. De har opfundet en venlilator, som kan gøre onde mennesker venlige. Arnold prøver den straks på Oliver og Basse, der altid er efter ham i skolen. Mon den virker? Og hvad gør Arnold og Professor Pip, da en superskurk pludselig indtager byen?
Sjov og spændende bog om mobning, og hvordan man bør behandle andre. Den vil være et sikkert hit hos dem, der elsker sjove bøger. Fra 9-12 år.

Kvantespring af Lise Villadsen

Astrids storesøster, Cecilie, lider af angst og har svært ved at klare hverdagen. Det påvirker hele familien. Det er svært at være Cecilie, men også at være Astrid. For hvordan kan Astrid leve et almindelig ungdomsliv med fester, venner og forelskelse, når hun ved, at Cecilie er derhjemme og allerhelst vil have Astrid ved sin side?
En virkelig velskreven ungdomsbog. Den giver et godt indblik i, hvordan det er at leve i en familie, hvor én er ramt af angst. Fra 14-16 år.

 

Materialer