Tre tegneserier om nordisk mytologi

06.05.22
Der er kommet en håndfuld gode, nye tegneserier, der udforsker sagnfigurer og mytologi fra Norden. Her får du et overblik over dem:

 

Ragnarok

Med et navn som Odin Helgheim er det oplagt at skrive en vaskeægte vikingesaga, og det er netop hvad forfatteren her har påbegyndt. 

Vi følger Ubbe, hvis hjemstavn bliver offer for et angreb fra Fenrisulven. Ragnarok er tilsyneladende nært forestående, og Ubbe kommer til at spille en central rolle.

Tegnestilen er manga-inspireret med flotte farver og effektfuld brug af lys. Samtidig giver brugen af helleristningslignende tegninger et mytologisk sus i en ellers meget moderne tegneserie.

Der er ofte flere sider med lidt eller ingen tekst, hvor man bare får lov at nyde stemningen og landskabet i vikingeuniverset.

Indtil videre er der kun et enkelt bind i serien med titlen "Fenrisulven".

 

Floke

Ragnarok lurer ligeledes lige om hjørnet i denne fortælling, men som undertitlen "en fredelig fyr i en vild vikingeverden" angiver, så er Floke ikke den typiske vikingehelt. 

Floke vil bare gerne jamme lidt på sin guitar og leve i pagt med naturen og andre væsener, hvilket står i stærk kontrast til den krigeriske mentalitet, der hersker omkring ham.

Universet og tegningerne er helt vidunderligt nuttede og med klar inspiration fra Cartoon Network-serien "Eventyrtid".

Man bliver helt varm og glad indeni af at læse den, og jeg glæder mig til at følge Flokes fortsatte færd.

Floke er første bind i serien af samme navn.

 

Nordlys

I Nordlys følger vi Sonja, der rejser gennem en portal til en magisk verden hvor hun bliver viklet ind i et større opgør mellem en gruppe vikinger ledet af Hjalmar og resten af Jotundalens beboere.

Sonja er i godt selskab med bl.a. talende dyr, frække trolde og den mystiske, men brave Esben, som Hjalmar har et horn i siden på.

Tegningerne er utroligt smukke og stemningsfulde, og man bliver helt bjertaget af naturskildringerne.

Vi har for nyligt modtaget tredje bind i serien, og det er af mindst lige så høj kvalitet som de foregående.