3 gode bøger om hundehvalpe

18.07.19
Anbefalet: Sommertid er hvalpetid

Det er varmt og sommeren i fuld gang.
Der er mange som får den længe ønskede hundehvalp i familien.

Det er vigtigt at give hvalpen tryghed og faste rammer med soveplads, spisested og vandskål og at I får god kontakt til hvalpen fra starten, så den lærer de ting I vil den skal kunne i Jeres hverdag.

Her er anbefalet en bog for voksne og to børnefagbøger, så hele familien kan være med til at træne hvalpen.
HUSK altid tal med lys stemme, megen ros og masser af godbidder.

Af agilitytræner Dorrit Birklund, grafisk kommunikationsmedarbejder, Roskilde Bibliotekerne

Fra hvalp til hund - vejen til den harmoniske familiehund
af Irene Jarnved

En indsigtsfuld og pædagogisk bog til dig, der søger råd og vejledning om hverdagslivet med en hvalp og ung hund.
Den dækker hele spektret fra overvejelserne om at anskaffe hund til den er cirka 1 år. Den er letlæst og en fornøjelse fra ende til anden og anvendelig som opslagsbog.

Du får viden om hundens mentale og fysiske udvikling, så du formår at håndtere den med tålmodighed og forståelse. Både i den tidlige hvalpetid med spidse tænder og urenlighed - og når den krævende teenagealder melder sig.

Irene mixer indsigt og pædagogik til en skøn og letforståelig helhed med masser af billeder - krydret med den kærlighed til hunde, der lyser ud af siderne i bogen.

Pas godt på din hund af Katherine Starke

Den rette bog til børn på 9-11 år, der får deres første hund. Du kan læse om alt, fra I henter hundehvalpen, til hvordan I vælger en god seng, legetøj, hundebørste og meget mere.

Bogen er i et sprog, som børn kan forstå, og de mange billeder og fotos er en god støtte til læsningen. De forskellige afsnit lægger også op til rare samtaler med børn om det at have hund.

En hvalp i huset af Marianne Randel Søndergaard

En god bog for børn på 7-9 år, der fortæller i et letlæst sprog om hundehvalpe og deres første tid væk fra moderen hos deres nye familie.

Med udgangspunkt i hvalpens behov frem for ejerens og ideer til træning og dejligt samvær med afsæt i hunden som flokdyr.

Materialer