Anbefalet: DR TV-personligheder i bogform

02.01.19
Bibliotekaren fremhæver nyere biografier om TV-personligheder

Når man, som jeg, ikke længere er helt ung, kan du huske mange af de TV-personligheder der var med til at præge os dengang der kun var Danmarks Radio.
Både i børnenes og i den mere voksne del af fjernsynet var der personligheder, vi alle kendte.
Her kommer tre ganske gode biografier fra TV-verdenen.

Af Ole Hilmer Petersen, bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne

Henrik Palle: Thomas Winding- en stemme i tiden, 2018.

Thomas Winding var mest kendt som den rolige og behagelige stemme bag et utal af børneprogrammer. Han brugte tit sin familie i børneprogrammerne, så både Alberte, Kasper og Sara var med i programmerne, ligesom Aske Bentzon, der var søn af en af hans 5 koner, blev brugt.
Thomas Winding lavede meget andet end TV. Han var forfatter af børnebøger, billedkunstner, bladtegner, sangskriver, filminstruktør og højskolelærer. Henrik Palle har skrevet en meget læseværdig og grundig bog.

Poul Thomsen: Dus med livet, 2018

Poul Thomsen er kendt for sine dyreprogrammer, bl.a. Dus med dyrene, og sin medvirken i julekalenderen. Fra 1973 til 2000 var han jævnligt på skærmen, både med naturudsendelser og portrætter af danskere. Dengang kendte alle hans hund, Balder, og sorgen var stor da den døde.
Her fortæller han om sit liv også før han blev kendt. Desuden er der anekdoter fra de mange TV-optagelser og ture i naturen. Hyggelæsning til en kold vinteraften.

Jens Nauntofte: Minefelter, 2017.

Som udenrigskorrespondent var Jens Nauntofte ofte ude i verdens brændpunkter, f.eks. i Vietnamkrigen, hvor han som den eneste danske journalist blev tilbage efter Saigons fald, den evige konflikt i Mellemøsten og Berlin-murens fald.
Han fortalte altid meget engageret om verden som han så den. Han har interviewet nogle af verden store ledere, bl.a. Arafat og Gaddafi. Her får du et alvorligt indblik i det farlige liv som krigskorrespondent, som også har konsekvenser for privatlivet.

Materialer