Anbefalet: Gode musikfilm

01.02.18
Kulturformidleren anbefaler tre stærke musikfilm

Her er bud på tre gode musikfilm, du bør se, hvad enten du er hærdet musikentusiast eller blot har en interesse for den musiker, filmen omhandler. 
Du kan både låne dem som dvd på biblioteket eller streame filmene gratis på Filmstriben.dk

Af Kulturformidler Sofie Jekel, Roskilde Bibliotekerne

Amy, Instruktør: Asif Kapadia 

Et stærkt og intimt portræt af Amy Winehouse, hvor vi gennem hjemmevideoer, arkivinterviews og udtalelser fra hendes familie og samarbejdspartnere kommer rundt om hendes karriere og problematiske privatliv.
Da Amy Winehouse var på toppen af sin popularitet, fyldte alkoholmisbruget og hendes privatliv alverdens sladderspalter. Berømmelsens pris skulle vise sig at være for stor for den genrefornyende musiker med den fantastiske stemme, som døde af alkoholforgiftning i en alder af 27 år.

Gainsbourg - Manden myten og musikken, Instruktør: Joann Sfar

En filmisk hyldest til Frankrigs største provokatør og multikunstner, Serge Gainsbourg (1928-1991).
Gainsbourg var en interessant og sammensat karakter med nådeløse provokationer og original musik, så det var kun et spørgsmål om tid, før der kom en film om ham.
Filmen er ekstra interessant da instruktør Joann Sfar også er en prisbelønnet tegneserietegner.
Filmen er ingen lineær gennemgang, men et patchwork af et surrealistisk univers, hvor Gainsbourg selv både er karikeret og spillet af en skuespiller.
En eventyrlig og sanselig filmoplevelse for enhver. Også selvom du måske ikke er så frankofil som jeg.

Steppeulven, Instruktør: Ole Christian Madsen

En biografisk film om beat-poeten Eik Skaløe, ham der sang "Itsi-Bitsiiii - ta med mig til Nepaaal" til sit livs udkårne, fredsaktivisten Iben Nagel Rasmussen.
Som poet, forfatter og sanger besynger han konstant sin kærlighed til hende. Da ungdomsoprøret er på sit højeste, rejser han uden sin elskede Itsi Bitsi til Nepal, drømmenes land i øst.
En rejse han desværre aldrig vender hjem fra, men vi har stadig musikken, de tusindvis af breve og de psykedeliske, fabulerende og smukke digte.

Eik Skaløes søster Iben Lassesen besøger 13. marts på Roskilde Bibliotek og læser op fra hans mange breve og digte, der for nylig er udgivet i bogform.

Materialer