Anbefalet: Letlæste gysere

05.10.17
Charlotte anbefaler gysere til Halloween-opvarmning.

Af Charlotte Holm Juul, børnebibliotekar på Roskilde Bibliotekerne

Efteråret er kommet snigende, og Halloween venter lige rundt om hjørnet. Kender du et barn, der glæder sig? Vi har samlet tre letlæste gyserhistorier, man kan slå ventetiden ihjel med. De anbefales fra 9 år og op.

Zombie-jæger – Sort Blod af Nicole Boyle Rødtnes
13-årige Alo og Ava er på jagt efter en kur mod zombie-virussen, der er brudt ud. De bor i et nedlagt tivoli, da deres forældre var nogle af de første, der blev smittet og døde. Alo ønsker hævn over zombierne, og Ava arbejder som sygeplejerske og kæmper mod tiden for at finde en kur. En nat tager de sammen ud blandt de farlige zombier for at hente en prøve til modgiften. Blodig og spændende bog til børn, der er bidt af zombier. Første del af serie på otte.

Dæmonjæger af Steve Barlow
Her er du selv hovedpersonen. Du er jægeren, der skal bekæmpe dæmoner. Efter hvert kapitel skal du træffe et valg og gå til et nyt sted i bogen. Men tænk dig godt om, for vælger du forkert, ender du med at blive slået ihjel. Historien hører ikke til de allermest uhyggelige, men er til ham eller hende, der elsker en spændende og anderledes bog. Del af en serie på fire bøger, der kan læses uafhængigt af hinanden.

Den anden Freja af Morten Dürr
Freja er på kanotur med sin mor og to søstre, da Frank pludselig dukker op. Han har tidligere forsøgt at slå hende ihjel og er nu sluppet ud af psykiatrisk afdeling. Hvorfor vil Frank dræbe Freja, og slipper hun og familien væk fra øen, inden det er for sent? Det her er en af den slags historier, man haster igennem for at finde ud af, hvad der sker på næste side. Den er for de børn, der ikke er bange for noget. Faktisk er den så uhyggelig, at man glemmer at trække vejret. En del af serien ”Mareridt”, der består af otte selvstændige historier.

Materialer