Anbefalet: Lydbøger et godt supplement

09.05.18
Bibliotekaren hører lydbøger til opvasken

Af Maria Do Carmo Lohse, bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne

Jeg holder meget af at høre lydbøger. De er et godt supplement til læsningen hjemme i sofaen. Jeg hører tit krimier men også romaner.
De fungerer rigtig godt til, når jeg står og vasker op eller laver andre hjemlige sysler.
Lydbøgerne er også kærkomne til togture, ikke mindst, hjælper de godt på vej, når du er nødt til at stå op i overfyldte togvogne. Der får fortællingerne bare rejsen til at glide som en hel fornøjelse.
Men ikke, når jeg cykler, der handler det om trafikken!
Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror, jeg kommer igennem lidt flere bøger, fordi jeg kombinerer læsningen med lytningen.

Her kommer anbefalingen af de første bind i tre spændende krimiserier, du kan låne på eReolen.dk. Det er folkebibliotekernes fælles hjemmeside og app, hvor du kan låne ebøger og lydbøger.

Okker gokker af Matthew Arlidge
Kommissær Helen Grace står i spidsen for et polititeam, som får færten af en seriemorder. Ofrene bortføres parvis, spærres inde og stilles over for et forfærdeligt valg. Dræb eller bliv dræbt. Er der forskel på, hvordan kollegaer eller et kærestepar vil handle.  

Afsporet af Michael Katz Krefeld
Kriminalbetjent Ravnsholdt er på sygeorlov på ubestemt tid, efter hans kæreste blev myrdet i deres fælles hjem. En god ven beder om hjælp til at finde sin litauiske rengøringshjælps datter, der er forsvundet sporløst.
Det tvinger Ravn til at tage tilbage til sin gamle arbejdsplads og ned i Københavns kriminelle underverden.

Mord for øje af Karin Slaughter
Mordet på en kvindelig universitetsprofessor lammer et lille lokalsamfund i sydstaterne. Det er læge og retsmediciner Sara Linton, der finder liget på et offentligt toilet.
Saras eksmand er byens vicekriminalbetjent og Sara må nødtvunget arbejde sammen med ham. Da en ung kvinde kort efter forsvinder, står det klart, at der er en serieforbryder på spil.

Materialer