Anbefalet: Sjove billedbøger

26.04.18
Det er rigtig hyggeligt at læse en god og sjov billedbog sammen.

Af Charlotte Holm Juul, børnebibliotekar på Roskilde Bibliotekerne

Det er rigtig hyggeligt at læse en god billedbog sammen med familiens yngste medlemmer. Særligt, hvis den fortæller en god historie, har fantastiske illustrationer og giver noget at snakke om eller grine af.
Her anbefaler vi tre billedbøger, der hører til den kategori, som giver dig og dit barn et godt grin. Faktisk er de så sjove, at du ikke sukker, når dit barn plager om at få dem læst igen og igen og…

Sallys far bander (… ad helvede til) af Thomas Brunstrøm
Sally og hendes lillebror Eddie vil gerne i Tivoli, men det er alt for dyrt, siger deres far. Hvis de vil derhen, skal de selv betale.
Sally laver derfor en bandekasse, for hendes far bander rigtig meget. Så det må være lettjente penge - tror hun. Der findes (heldigvis) tre andre bøger om Sally og hendes far, der alle rigtig sjove.
Fra 4-7 år.

Godnat, sagde katten af Glenn Ringtved
Lucas gider ikke sove. Han vil meget hellere sove i sine forældres seng.
Mor er alt for blødsøden. Derfor er det kun far, der putter ham. Lucas får overtalt sin far til at fortælle en historie, og inden de ser sig om, får den stakkels forælder rodet sig ud i en værre hjemmebrygget fortælling om tyve og trolde.
Det gør det bestemt ikke gør det nemmere at sove.
Bogen er for de 3-6-årige. Den er fuld af Rasmus Bregnhøis skønne tegninger. Garanti for, at særligt forældre griner højlydt undervejs.

De tre Bukke Bruse i skole af Bjørn F. Rørvik
De tre Bukke Bruse skal starte i skole, så de kan lære at læse, skrive og regne.
Da de kommer til skolen, opdager de til deres store frygt, at trolden er ny rektor. Bogen indeholder rigtig sjove tegninger, blandt andet af trolden der fotokopierer sin numse.
Fortællingen er sjovest, hvis du kender eventyret om De tre Bukke Bruse, men det er ikke et must at have læst den.
For børn fra 4-6 år.

Materialer