Anbefalet: Tilbagelænede digitale liv

11.01.18
Bibliotekaren anbefaler sofaegnede databaser fra eBiblioteket

Biblioteket abonnerer på ret omfattende databaser, der giver alle lånere digitale adgange til sande overflødighedshorn af viden og oplevelser. Vi kalder dem for eBiblioteket. Her præsenterer vi tre, der udmærker sig ved, at du kan slænge dig i sofaen og nyde henholdsvis gode musikdokumentarer, koncerter, cool tegneserier og tykke, lækre magasiner.

Af bibliotekar Bente Christiansen på Roskilde Bibliotekerne

QELLO CONCERTS
Se dokumentarer og koncertoptagelser med David Bowie, Elvis Presley, Bob Dylan, Beyoncé, Barbra Streisand, Nirvana m.fl.
Qello Concerts tilbyder online adgang til mere end 1.500 fuldlængde koncertfilm og musikdokumentarer.

Her findes optagelser med de største kunstnere tilbage fra 1920'erne og til nu indenfor mere end 30 forskellige musikgenrer.

COMICS PLUS
Ubegrænset adgang til tusindvis af digitale illustrerede romaner og tegneserier på smartphone, tablet og PC. Vi taler om over 19.000 tegneserier fra mere end 90 forlag i populære kategorier som action, Sci-Fi, manga, steam punk, superhelte og film/tv-favoritter. Det er titler med Hellboy, Ninjago, My Little Pony, Star Trek, Garfield m.fl.
De er på engelsk og egner sig til næsten alle målgrupper. Ikke mindst som mulig rambuk til øget læselyst blandt børn og unge.  Der er ingen ventetid, du kan læse så mange du vil og låne dem i syv dage ad gangen.

RBDIGITAL
RBdigital giver adgang til cirka 400 engelsksprogede magasiner. Udvalget består både af populære ”bladre-magasiner” og mere hardcore fagtidsskrifter. Det er politik, madlavning, geografi, sport, foto, gadges og meget mere. Magasinerne  er  for eksempel The Economist, Popular Science, National Geographic, Cosmopolitan eller Country Living. Du kan læse så mange du vil og de skal ikke afleveres igen!

Bare for en ordens skyld: Du behøver ikke at bruge app til nogen af de tre - de kan også streames.

Find dem på eBiblioteket